Stellantis και Foxconn ενώνουν δυνάμεις

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis και Foxconn ενώνουν δυνάμεις
Η Stellantis και η Foxconn έφτιαξαν την κοινοπραξία Mobile Drive με σκοπό να εξελίξουν την οδηγική εμπειρία

H κοινοπραξία Mobile Drive, ανάμεσα στον όμιλο Stelantis και τη Foxconn, έχει σκοπό να επιταχύνει την εξέλιξη καινοτόμων εμπειριών εντός οχήματος. Αυτό θα επιτευχθεί από προηγμένα ηλεκτρονικά, αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπου και συστημάτων, όπως επίσης παροχές που θα ξεπερνούν κάθε προσδοκία οδηγού.

Θα συνδυάσει την σχεδίαση οχημάτων και τεχνογνωσίας της Stellantis με την τεχνογνωσία της Foxconn στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες απαιτήσεις λογισμικού και εξαρτημάτων σε χρήστες smartphone και προϊόντων τεχνολογίας.

Οι καινοτομίες στο λογισμικό αναμένεται να περιλαμβάνουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, 5G επικοινωνίες, έξυπνες παροχές over-the-air, e-commerce και άλλες ενσωματώσεις εντός της καμπίνας. Το Mobile Drive θα αποτελέσει πλοηγό μιας παγκόσμιας προσπάθειας να παρουσιαστεί ένα νέο σύνολο πληροφοριών και ψυχαγωγίας εντός της καμπίνας των αυτοκινήτων.

Ο CEO της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, μίλησε για τη συνεργασία που υπέγραψαν με τη Foxxcon.

«Σήμερα δημιουργείται κάτι το οποίο είναι τόσο σημαντικό όσο ένας όμορφος σχεδιασμός ή μια καινοτόμα τεχνολογία. Είναι το πώς συστήματα μέσα στα οχήματά μας μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των πελατών μας. Το λογισμικό είναι μια στρατηγική κίνηση για τη βιομηχανία μας και η Stellantis θέλει να πρωτοπορήσει με τη Mobile Drive, την εταιρία που θα επιτρέψει την ταχεία εξέλιξη των υπηρεσιών συνδεσιμότητας, που θα αποτελέσει την επόμενη μεγάλη εξέλιξη της βιομηχανίας μας, όπως ήταν η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης».

Η ολλανδική Foxconn που θα αποτελέσει συνιδιοκτήτη της Mobile Drive, θα προμηθεύει λύσεις όσον αφορά το hardware προς την Stellantis και άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες αυτοκίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider