To tweet του Τραμπ για το πετρέλαιο «γύρισε» θετικά τη Wall

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To tweet του Τραμπ για το πετρέλαιο «γύρισε» θετικά τη Wall
Απώλειες στη Wall από την εκρκητική αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από το tweet του Τραμπ για το «μαύρο χρυσό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακούφισε σε πρώτο βαθμό τους επενδυτές λέγοντας οι μεγάλες πετρελαϊκές δυνάμεις μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που υπάρχουν ώστε να μην οδηγηθούν σε ένα πόλεμο τιμών.

Ο πλανητάρχη έκανε λόγο για επικείμενη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, για περικοπή της τάξης των 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, στην παραγωγή πετρελαίου.

Οι δηλώσεις του Τραμπ λειτούργησαν ως «αντίβαρο» στη απογοητευτικά μάκρο που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να γλιτώνουν από την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας, καθώς 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που πέρασε. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ για τις ΗΠΑ σε ένα τόσο σύντομο χρονικά διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Goldman Sachs είχε τονίσει πως το ποσοστό ανεργίας τα επόμενα δύο τριμήνα θα αυξηθεί κατά 5,5%. Αυτό συνεπάγεται αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 9% από 3,5%.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύεται 1,79% στις 21.319 μονάδες, κατά 1,96% καταγράφει άνοδο S&P 500 στις 2.519 μονάδες, ενώ κέρδη 1,5% καταγράφει ο Nasdaq στις 7.473 μονάδες.

«Ράλι» 23% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στα 24,93 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider