Απώλειες στη Wall υπό το βάρος του «εμπορικού πολέμου»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall υπό το βάρος του «εμπορικού πολέμου»
Πτώση στη Wall από τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη μετά από δημοσιεύματα πως οι κινέζοι αξιωματούχοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν σε πιο ευάλωτα και περίπλοκα οικονομικά ζητήματα ώστε να επιτευχθεί μία πρώτη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter ανέφερε πως «η Κίνα και οι ΗΠΑ εργάζονται για την επιλογή ενός νέου χώρου, όπου θα υπογραφεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, η οποία είναι το 60% της συνολικής συμφωνίας, μετά την ακύρωση (της Συνόδου) APEC στη Χιλή, λόγω μη σχετικών περιστάσεων. Η νέα τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο Πρόεδρος Σι και ο Πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψουν!».

Κινέζοι αξιωματούχοι φαίνεται πως αναμένουν τις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ το 2020 ώστε να κρίνουν καλύτερα αν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα υπογράφοντας μια εμπορική συμφωνία με ένα νέο πρόσωπο στην προεδρία. Ορισμένοι από αυτούς εκφράζουν χαμηλές προσδοκίες, καθώς θεωρούν ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις ίσως να μην οδηγήσουν σε κάτι ουσιώδες -εκτός αν οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να αποσύρουν περισσότερους δασμούς.

Παράλληλα, ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 1.500 δολαρίων την Πέμπτη, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση του δολαρίου αλλά και τις αμφιβολίες για τις προοπτικές επίτευξης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο 1,24% ήτοι 18,60 δολάρια φτάνοντας τα 1.515,30 ανά ουγγιά φτάνοντας σε υψηλά πέντε εβδομάδων.

Ειδικότερα, την Πέμπτη ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,42% στις 27.046,23 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,30% στις 3.037,56 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,14% στις 8.292,36 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider