Πετρέλαιο: Σε άνοδο οι τιμές μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε άνοδο οι τιμές μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών
Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος το Σαββατοκύριακο στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας μαζί με επιθέσεις σε δύο άλλες βάσεις.

Ανοδική ώθηση στις τιμές του πετρελαίου προκάλεσε την Δευτέρα η εκτόξευση πυραύλων από μαχητές που υποστηρίζονται στο Ιράν σκοτώνοντας στρατιώτες των ΗΠΑ στην Ιορδανία το Σαββατοκύριακο.

Το brent διαπραγματεύεται 0,57% υψηλότερα στα 84,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν 0,6% στα 78,48 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τρία μέλη του στρατού των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον δυνάμεων που σταθμεύουν σε φυλάκιο της βορειοανατολικής Ιορδανίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία την Κυριακή. Ήταν οι πρώτοι θάνατοι Αμερικανών από εχθρικές επιθέσεις από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωση.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία - θα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο που θα επιλέξουμε», προσέθεσε.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος το Σαββατοκύριακο στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας μαζί με επιθέσεις σε δύο άλλες βάσεις, δεσμευόμενη για υποστήριξη στον «ακλόνητο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας».

Η επίθεση σηματοδότησε μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, όπου οι εντάσεις αυξήθηκαν αφού το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς μετά από την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, η οποία σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ. Από την έναρξη του πολέμου, περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Προηγήθηκαν επιθέσεις των ανταρτών Χούτι που εδρεύουν στην Υεμένη σε ένα πετρελαιοφόρο που διέσχιζε την Ερυθρά Θάλασσα την Παρασκευή. Ένα τάνκερ για λογαριασμό της Trafigura, έπιασε φωτιά αφού χτυπήθηκε από πύραυλο στον Κόλπο του Άντεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον «αέρα» οι άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές – Προς ανασχεδιασμό ο διαγωνισμός των 150 εκατ. ευρώ

ΔΑΠΕΕΠ: Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα Διετούς Αναστολής Συμβάσεων Λειτουργικής Ενίσχυσης

«Με τον αραμπά» προχωρούν τα ΣΔΙΤ στις υποδομές

gazzetta
gazzetta reader insider insider