Wall Street: «Εκτόξευση» πάνω από 100% για τους ταξιδιωτικούς κολοσσούς από τις αρχές του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Εκτόξευση» πάνω από 100% για τους ταξιδιωτικούς κολοσσούς από τις αρχές του έτους
Ο τομέας των κρουαζιέρων είναι ο τελευταίος στον ταξιδιωτικό κλάδο που ανακάμπτει από την πανδημία του COVID-19.

Οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιριών ήταν από τις πιο κερδισμένες στο πρώτο εξάμηνο του 2023 μετά και την κατάργηση των lockdown σε πολλές χώρες του πλανήτη, σε συνδυασμό με την πλήρη επανέναρξη του τουρισμού.

Στα ταμπλό της Wall Street, η μετοχή της Carnival εκτινάχθηκε σχεδόν 134% και εκείνη της Royal Caribbean εκτοξεύθηκε περίπου 110%, ενώ η Norwegian Cruise Line ενισχύθηκε σχεδόν 78%. Η Carnival κατέγραψε μικρότερες από τις αναμενόμενες απώλειες για το δεύτερο τρίμηνο και εξέδωσε ισχυρό guidance για το έτος, ενώ πρόσφατα η μετοχή της αναβαθμίστηκε από την Jeffries και την JPMorgan.

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο σχεδόν 32%, επίδοση που συνιστά την κορυφαία εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε κατά 16%, ολοκληρώνοντας το καλύτερο εξάμηνό του από το 2019, παρά το γεγονός πως η αμερικανική αγορά διανύει μία περίοδο αβεβαιότητας εξαιτίας των διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, κάτι που έπληξε σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία στην διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων.

Ο τομέας των κρουαζιέρων είναι ο τελευταίος στον ταξιδιωτικό κλάδο που ανακάμπτει από την πανδημία του COVID-19, ωστόσο, παρά το μεγάλο ράλι της χρονιάς, οι μετοχές και των τριών γραμμών κρουαζιέρας εξακολουθούν να είναι κάτω από τα πανδημικά τους επίπεδα, του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Axios: Πολύ θερμή για τους τουρίστες η Ελλάδα – Ανατρέπεται ο καλοκαιρινός ταξιδιωτικός χάρτης

Τα 10 πιο «ανυπόφορα» αεροδρόμια

Goldman Sachs: Οι 10 πιο «καυτές» μετοχές για το 2ο μισό του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider