Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed
Συγκρατημένες εμφανίζονται, σήμερα, οι ευρωαγορές, κατεβάζοντας ταχύτητα μετά το διήμερο θετικό σερί, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην Fed. 

Συγκρατημένες εμφανίζονται, σήμερα, οι ευρωαγορές, κατεβάζοντας ταχύτητα μετά το διήμερο θετικό σερί, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στην Fed που αναμένεται να ανακοινώσει τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Στα ταμπλό αποτυπώνονται ήπιες ανοδικές τάσεις, μετά τη νευρικότητα και τα κατά κύριο λόγο αρνητικά πρόσημα που καταγράφονταν κατά την εκκίνηση των συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνει άνοδο 0,29% στις 447,74 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,06% στις 7.540,49 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,30% φθάνοντας στις 7.133,33 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει άνοδο 0,51%, στις 15.272,89 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,25% υψηλότερα στις 26.622,26 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,27% στις 9.074 μονάδες.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε ανοδική τροχιά, αφήνοντας κατά μέρος τις ανησυχίες γύρω από τις τράπεζες, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από την Credit Suisse.

Το ενδιαφέρον κεντρίζει, σήμερα, η Federal Reserve στις ΗΠΑ, με τις αγορές να ετοιμάζονται για μια νέα αύξηση των επιτοκίων, παρά τις προσδοκίες για αλλαγή ρότας που καλλιεργήθηκαν στη σκιά της τραπεζικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής ανακοινώνει, την Πέμπτη, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Καταλυτικά αναμένεται να είναι τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία, ο οποίος γνώρισε απρόσμενο «άλμα» τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας για τον Φεβρουάριο, ο δείκτης τιμών του καταναλωτή σημείωσε άνοδο 10,4% σε ετήσια βάση, έναντι εκτίμησης για 9,9% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv και υψηλότερα από το ποσοστό 10,1% του Ιανουαρίου. Σε μηνιαία βάση, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,1%, άνω των εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%.

Μένοντας στο «μέτωπο» του πληθωρισμού, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε σήμερα ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ωθώντας το ευρώ 0,26% υψηλότερα, στο 1,0797 δολ..

Η ίδια χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο» τον στόχο επαναφοράς του πληθωρισμού στο 2%, διαβεβαιώνοντας, εκ νέου, για την ανάληψη δράσης εάν αυτό καταστεί αναγκαίο για τη σταθερότητα των αγορών.

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη, με τον ιαπωνικό Nikkei να γνωρίζει «άλμα» κοντά στο 2%, ενώ ο Topix ενισχύθηκε κατά 1,74% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαμορφώθηκε 1,76% υψηλότερα. Αυτά, μετά και την ισχυρή άνοδο που κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Επανήλθαν τα σενάρια περί… «οχηματολογίας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider