Διήμερο θετικό σερί στις ευρωαγορές, με «άλμα» κοντά στο 4% για τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διήμερο θετικό σερί στις ευρωαγορές, με «άλμα» κοντά στο 4% για τις τράπεζες
Σε «πράσινο» έδαφος έκλεισαν για δεύτερη ημέρα οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές άφησαν κατά μέρος τις ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό τομέα.

Σε «πράσινο» έδαφος έκλεισαν για δεύτερη ημέρα οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές άφησαν κατά μέρος τις ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό τομέα, μετά και στη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 τερμάτισε με κέρδη 1,4% στις 446,47 μονάδες, με τις Τράπεζες να γνωρίζουν «άλμα» 3,8%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,79% στις 7.536,22 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 1,42% και έφθασε στις 7.112,91 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να διαμορφώνεται 1,75% υψηλότερα στις 15.195,34 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 2,53% στις 26.554,33 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να σημειώνει άνοδο 2,45% στις 9.049,40 μονάδες.

Στον απόηχο του deal των δύo ελβετικών τραπεζών, η μετοχή της Credit Suisse έκλεισε με άνοδο 7%, ενώ της UBS με κέρδη 12%.

Αν και το κλίμα διαφαίνεται βελτιωμένο, η αβεβαιότητα δεν έχει εξαλειφθεί, με το βλέμμα να στρέφεται και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά την πρόσφατή απόφασή της για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, οι αγορές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, αύριο, με την πλειονότητά τους να αναμένει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι τελευταίες αναταραχές στο τραπεζικό «μέτωπο» έφεραν στο προσκήνιο την πιθανότητα να μπει «φρένο» στη νομισματική σύσφιξη, κάτι που δεν επιβεβαίωσε η ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι άνω του 2% στο Χρηματιστήριο και μία «ανάσα» από τις 1.050 μονάδες

Moody's: Ισχυρή πιστωτική ανάπτυξη, επιτόκια και καταθέσεις τα «όπλα» των ελληνικών τραπεζών

«Παράθυρο» Γέλεν για περισσότερες εγγυήσεις καταθέσεων εάν επιδεινωθεί η τραπεζική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider