Ο «φόβος» των επιτοκίων έριξε τον χρυσό από τα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο «φόβος» των επιτοκίων έριξε τον χρυσό από τα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά
Η «σφιχτή» νομισματική πολιτική της Fed αποθαρρύνει -παραδοσιακά- τις τοποθετήσεις των επενδυτών στο πολύτιμο μέταλλο.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν για την Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να περιστρέφεται γύρω από τις ανησυχίες για τα επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας κατά τον Ιανουάριο κινήθηκαν πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δείχνοντας πως η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed δεν έχει «παγώσει» σε ιδιαίτερο βαθμό την οικονομία των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεγάλη μερίδα των επενδυτών θεωρεί πως η αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη «σφιχτή» νομισματική πολιτική της Fed να αποθαρρύνει -παραδοσιακά- τις τοποθετήσεις στον χρυσό.

Με βάση τα παραπάνω, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, υποχώρησαν 2,8% ή 54,2 δολάρια φτάνοντας τα 1.846,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 5,1% στα 22,405 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας σχεδόν 5,2% χαμηλότερα για την εβδομάδα.

Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 5,1% στα 980,30 δολάρια η ουγγιά. Οι τιμές, που σημείωσαν το χαμηλότερο κλείσιμο τους από τον Δεκέμβριο, έχασαν 3,6% για την εβδομάδα. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 1,5% στα 1.618,40 δολάρια η ουγγιά, για εβδομαδιαία άνοδο 1,2%.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 0,8% στα 4,0565 δολάρια η λίβρα, κλείνοντας την εβδομάδα 3,9% χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι αγορές «γιορτάζουν», παρά την αύξηση των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider