Θετικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «βλέποντας» τις 800 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «βλέποντας» τις 800 μονάδες
Κόντρα στο αρνητικό κλίμα από το εξωτερικό η ελληνική αγορά, με στήριξη από τις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Προσπάθεια για άνοδο σημειώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μ την ελληνική αγορά να περνά σε θετικό πρόσημο μετά από το αρνητικό άνοιγμα της Δευτέρας και «κοιτώντας» τις 800 μονάδες μετά από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Η προσπάθεια ανόδου στο ΧΑ έρχεται κόντρα στο αρνητικό κλίμα από τα ευρωπαϊκά ταμπλό, με στηρίγματα από τις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ παραμένουν οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Το θετικό γύρισμα έρχεται μετά από την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2023 που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται οι κινήσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή θωράκιση της ΕΕ, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα για να διασφαλισθούν περισσότερα έσοδα για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και να περιορισθούν οι χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,29% στις 795,18 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έχει υψηλό στις 795,63 μονάδες και χαμηλό στις 787,23 μονάδες.

Ο Large Cap ανεβαίνει 0,30% στις 1.910,20 μονάδες, ο Mid Cap χάνει 0,59% στις 1.244,03 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί 0,21% στις 509,74 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, η Alpha Bank κερδίζει 1,46% και άνοδο 0,67% καταγράφουν οι τίτλο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Αντίθετα, απώλειες 2,31% γράφει η μετοχή της Eurobank και πτώση 1,06% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Attica Bank χάνει 0,22%, , μετά από τις αποφάσεις της τράπεζας για την υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου 2022-2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider