Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
07-01-2022 | 10:50

Ευρωαγορές: Συνεχίζουν ήπια πτωτικά μετά τον πληθωρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Συνεχίζουν ήπια πτωτικά μετά τον πληθωρισμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:23

Ήπια πτωτικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, πλην του ιταλικού, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης ο οποίος κατέγραψε απρόσμενο ρεκόρ τον Δεκέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,24% στις 486 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,2%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,53%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,30%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,10%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,62%. Αντίθετα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,13%. 

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 5% τον Δεκέμβριο στην Ευρωζώνη σε σχέση με την αύξηση κατά 4,9% που είχαν σημειώσει τον προηγούμενο μήνα και πάνω από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg και τοποθετούσαν τον πληθωρισμό στο 4,8%. Ο δείκτης που εξαιρεί τα ευμετάβλητα στοιχεία όπως οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε κατά 2,6%, όσο και τον Νοέμβριο.

Στα υπόλοιπα μάκρο, η βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας και Γαλλίας εμφάνισε το Νοέμβριο απρόσμενη πτώση, ενώ σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας (Φεβρουάριο 2020) καταγράφεται μείωση 7% και 5% αντίστοιχα. 

Παράλληλα, στη Βρετανία οι τιμές κατοικιών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από την περίοδο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση. Ήταν, μάλιστα, ο έκτος διαδοχικός μήνας ανόδου των τιμών.

Εχθές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν ισχυρή πτώση, που ξεπέρασε το 1% και με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι μεταξύ των πιο μεγάλων χαμένων. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.