Ευρωαγορές: Συνεχίζουν ήπια πτωτικά μετά τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Συνεχίζουν ήπια πτωτικά μετά τον πληθωρισμό
Μόνη εξαίρεση ο FTSE MIB στο Μιλάνο που σημειώνει ήπια άνοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:23

Ήπια πτωτικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, πλην του ιταλικού, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης ο οποίος κατέγραψε απρόσμενο ρεκόρ τον Δεκέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,24% στις 486 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,2%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,53%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,30%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,10%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,62%. Αντίθετα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,13%.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 5% τον Δεκέμβριο στην Ευρωζώνη σε σχέση με την αύξηση κατά 4,9% που είχαν σημειώσει τον προηγούμενο μήνα και πάνω από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg και τοποθετούσαν τον πληθωρισμό στο 4,8%. Ο δείκτης που εξαιρεί τα ευμετάβλητα στοιχεία όπως οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε κατά 2,6%, όσο και τον Νοέμβριο.

Στα υπόλοιπα μάκρο, η βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας και Γαλλίας εμφάνισε το Νοέμβριο απρόσμενη πτώση, ενώ σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας (Φεβρουάριο 2020) καταγράφεται μείωση 7% και 5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, στη Βρετανία οι τιμές κατοικιών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από την περίοδο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση. Ήταν, μάλιστα, ο έκτος διαδοχικός μήνας ανόδου των τιμών.

Εχθές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν ισχυρή πτώση, που ξεπέρασε το 1% και με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι μεταξύ των πιο μεγάλων χαμένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider