Η ανησυχία για νέα lockdown ασκεί πιέσεις στο πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανησυχία για νέα lockdown ασκεί πιέσεις στο πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 76,05 δολάρια και το Brent στα 78,97 δολάρια.

Υπό πίεση πραμένουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, πρά τη μικρή άνοδο που καταγράφουν από το πρωί λογω των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη και την πιθανή απελευθέρωση των ιαπωνικών αποθεμάτων πετρελαίου. Η πιθανότητα διευρυμένης επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες κατά το παράδειγμα της Αυστρίας εγείρει ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων πριν από δύο ημέρες, καθώς τα νέα lockdown πυροδότησαν ανησυχίες για τη ζήτηση, ενώ οι παίκτες του κλάδου επιστρέφουν στις εξορύξεις.

Η ανάκαμψη της ζήτησης υπήρξε βασικός μοχλός για την άνοδο των τιμών του πετρελαίου φέτος και οποιαδήποτε ένδειξη ότι μπορεί να παγώσει εκ νέου προβληματίζει τους συμμετέχοντες στην αγορά. Εάν τα μέτρα επεκταθούν πέρα ​​από την Αυστρία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης ή αλλού, θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά σε υπερπροσφορά.

«Η αγορά παραμένει σε καλή θέση, αλλά τα lockdown αποτελούν πλέον προφανή κίνδυνο για αυτό, εάν άλλες χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αυστρίας», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda ενώ πρόβλεψε ότι η τιμή μπορεί να κινηθεί πτωτικά προς τα 70 δολάρια.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (13:42 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 76,05 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,14% και το Brent στα 78,97 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider