Wall Street: Πτωτική πορεία για τον Dow μετά από έξι ημέρες κερδών - Απώλειες άνω των 260 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτωτική πορεία για τον Dow μετά από έξι ημέρες κερδών - Απώλειες άνω των 260 μονάδων
Στο ίδιο μοτίβο και ο S&P 500, με την πτώση να φτάνει ενδοσυνεδριακά στο 1% και τον Nasdaq Composite να χάνει 1.9%.

Τα αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν στη Wall Street μετά τα νέα υψηλά που καταγράφηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση, με τον Dow να σημειώνει απώλειες άνω των 260 μονάδων τις πρώτες ώρες των συναλλαγών «σπάζοντας» το σερί έξι διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων. Στο ίδιο μοτίβο και ο S&P 500, με την πτώση να φτάνει ενδοσυνεδριακά στο 1% και στο επίπεδο του 2% για τον Nasdaq Composite.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,45% στις 34.985 μονάδες, ο S&P 500 διορθώνει κατά 0,75% στις 4.388 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,62% στις 14.598 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών δείχνει να παραμένει στην πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων με την Tesla να εντυπωσιάζει με τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο. Η Tesla έχασε τα κέρδη που σημείωσε νωρίτερα και σημειώνει πτώση 3,5%, μετά την ανακοίνωση των εσόδων, τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων και κέρδη για το β' τρίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια (1,14 δισ. δολάρια) σε επίπεδο καθαρών κερδών.

Η General Electric αύξησε την πρόβλεψη για τις ελεύθερες ταμειακές ροές του έτους την Τρίτη, καθώς η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για κινητήρες αεριωθούμενων αεροσκαφών και ανταλλακτικών. Η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη δήλωσε ότι αναμένει το 2021 οι ταμειακές ροές να είναι 3,5 δισ. έως 5 δισ. δολάρια, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 2,5 δισ. δολάρια έως 4,5 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση της Moderna για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε αγορές εκτός των ΗΠΑ, έφερε πτώση της μετοχής της εταιρείας κατά 4,5%.

Αυξημένες οι παραγγελίες διαρκών αγαθών - Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Στα μακροικονομικά νέα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ βελτιώθηκε για έκτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, φτάνοντας σε νέο υψηλό για την περίοδο της πανδημίας καθώς οι Αμερικανοί αισιοδοξούν ολοένα και περισσότερο για τις τρέχουσες επιχειρηματικές και εργασιακές συνθήκες. Ο δείκτης που καταρτίζει το Conference Board αυξήθηκε στις 129,1 μονάδες από το αναθεωρημένο μέγεθος των 128,9 μονάδων τον Ιούνιο.

Οι τιμές ακινήτων συνεχίζουν να «σπάνε» ρεκόρ, καθώς η μεγάλη ζήτηση έρχεται αντιμέτωπη με την αδύναμη προσφορά. Σύμφωνα με τον S&P CoreLogic Case-Shiller, οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ ήταν 16,6% υψηλότερα τον Μάιο, σε σχέση με τον Μάιο του 2020. Πρόκειται για άνοδο από την ετήσια αύξηση στο 14,8% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Η άνοδος στο 16,6% είναι η υψηλότερη που έχει καταγράψει ο δείκτης σε διάστημα 30 ετών.

Οι παραγγελίες για αυτοκίνητα, συσκευές και άλλα διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιούνιο σηματοδοτώντας την ανάκαμψη στην οικονομία των ΗΠΑ ενώ οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά και εργασία αντιμετωπίζοντας υψηλότερο κόστος προμηθειών. Οι νέες παραγγελίες για προϊόντα που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια, αυξήθηκαν κατά 0,8% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 257,6 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εμπορίου. Η Wall Street Journal εκτιμούσε αύξηση 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P Case-Shiller: Ρεκόρ στις τιμές ακινήτων τον Μάιο στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider