Χρηματιστήριο: Κέρδισε το πρόσημο αλλά δεν έπεισε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κέρδισε το πρόσημο αλλά δεν έπεισε
Με τη Βιοχάλκο να καταγράφει άνοδο που ξεπέρασε το 5% το Χρηματιστήριο κατάφερε να πάρει το θετικό πρόσημο.

Δίχως να πείσει και με ένα ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο το Χρηματιστήριο Αθηνών άντεξε στις πιέσεις των πωλητών και της έντονης μεταβλητότητας «παίρνοντας» τελικά το θετικά πρόσημο.

Πρώτος στόχος ήταν να μη χαθούν πολύτιμες στηρίξεις στις 810 και στις 800 μονάδες με τη βραχυπρόθεσμη τάση να παραμένει ανοδική. Από την άλλη ενόψει των επόμενων συνεδριάσεων θα χρειαστεί υψηλό trading και ένα καλό διεθνές κλίμα ώστε η εγχώρια αγορά να διαμορφώσει ένα ισχυρό «μαξιλάρι» πάνω από τις 820 μονάδες.

Έτσι την Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακά κέρδη 0,26% στις 817,24 μονάδες με τον τζίρο στα 53,26 εκατ. ευρώ. Ήπια άνοδο 0,17% κατέγραψε ο FTSE 25 στις 1.964 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 0,33% στις 517,56 μονάδες.

Στο «πράσινο» κινήθηκαν οι Βιοχάλκο με κέρδη 5,9% και η ΕΤΕ στο 1,96% με ΕΧΑΕ και τη Jumbo να ακολουθούν.

Από την άλλη μεριά απώλειες και έντονη μεταβλητότητα κατέγραψε η μετοχή της Τρ. Πειραιώς όπως και οι δεικτοβαρείς ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Η στήριξη στη μετοχή της Βιοχάλκο ήταν αισθητή μετά από μια σειρά από θετικές επιδράσεις που θα απολαμβάνει η ElvalHalcor από την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να μην της επιβάλλει οποιοδήποτε δασμό στις εξαγωγές κοινών φύλλων αλουμινίου προς τη συγκεκριμένη χώρα.

Από κει και πέρα, ο όμιλος Viohalco φέρεται να έχει και κάποια ακόμα θετικά νέα. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, η μετοχή εισέρχεται στους παρακάτω δείκτες, με ισχύ από 22/3: STOXX Developed and Emerging Markets Total Market, STOXX Emerging Markets Total Market, STOXX Eastern Europe Total Market, STOXX Balkan Total Market, STOXX Greece Total Market, STOXX All Europe Total Market και STOXX Global Total Market, με ότι θετικό μπορεί αυτό να σημαίνει για την παρακολούθηση της μετοχής από index funds.

Από την άλλη ο Ντίνος Κάμαρης, Head of Markets & Securities Services, HSBC Greece επισήμανε πως «το 2020 οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας βρίσκονταν ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ευρωζώνη. Η πανδημία, όμως, προκάλεσε πλήγμα και ανακατατάξεις μεταξύ των οικονομιών στη ζώνη του Ευρώ. Ωστόσο, η πρωτοφανής στήριξη των οικονομιών από τις Κεντρικές Τράπεζες (ΕΚΤ, FED), η πρόοδος των εμβολιασμών και η συσσωρευμένη ρευστότητα από τις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για μια δυναμική ανάκαμψη μέσα στην επόμενη διετία» τόνισε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider