Αγλαΐα Κυριακού: Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και προσωπικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγλαΐα Κυριακού: Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και προσωπικού
Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και προσωπικού

Αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισε η συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο λόγος της απόφασης είναι η έλλειψη προσωπικού και κυρίως αναισθησιολόγων.

Η απόφαση των γιατρών δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα των εφημεριών, κάτι που σημαίνει ότι τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Το νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εφημερεύει εναλλάξ με το νοσοκομείο παίδων «Η Αγία Σοφία» 15 ημέρες τον μήνα. «Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Όπως προσθέτουν, «οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ' επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου».

Για τα προβλήματα έχει ενημερωθεί από τον Ιούνιο του 2023, τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες: Ολιγόωροι αποκλεισμοί στην Εγνατία οδό, στον τελωνείο Καστοριάς και τον Φιλώτα Φλώρινας

Στο μπλόκο του Ν. Μοναστηρίου Δομοκού ο Αυγενάκης: Κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους

Ισπανία: Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες - Εντείνονται οι κινητοποιήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider