Παίδων «Αγλ. Κυριακού»: Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας από 15χρονη με κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παίδων «Αγλ. Κυριακού»: Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας από 15χρονη με κορονοϊό
Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όταν  μία 15χρονη, θετική στον κορονοϊό, επιτέθηκε και τραυμάτισε νοσηλεύτρια.

Ένα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όταν μία 15χρονη, θετική στον κορονοϊό, επιτέθηκε και τραυμάτισε νοσηλεύτρια.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η 15χρονη και ο αδελφός της φιλοξενούνται, με εντολή εισαγγελέα πάνω από έναν μήνα σε παιδιατρική κλινική, παρουσία της μητέρας τους, λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η 15χρονη όπως και ο αδελφός της πάσχουν από κορονοϊο τις τελευταίες ημέρες και νοσηλεύονταν σε απομόνωση σε θάλαμο.

«Όταν η νοσηλεύτρια είδε το κορίτσι να φεύγει από το θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊου σε άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια της κλινικής, η νοσηλεύτρια της ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της. Τότε η 15χρονη της επιτέθηκε» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 45 κακοποιημένα από διάφορες αιτίες παιδιά, βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα σε παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων.

Τα παιδιά αυτά, χωρίς να φταίνε, διαταράσσουν τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και κάποια από αυτά με ιώσεις, γίνονται φορείς μετάδοσης λοιμώξεων, όπως εν προκειμένω η 15χρονη.

«Γιατί να επιμένουν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν εντολές η φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών να γίνεται στα νοσοκομεία και όχι στις προνοιακές μονάδες;» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά περιστατικά βίας εναντίον του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία.

Χρυσοχοΐδης: Θα ληφθούν μέτρα

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε στις αρχές του μήνα τη λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου επιθέσεων κατά ιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομειακούς χώρους.

«Η βία κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα αποκρουστικό, απόλυτα απαράδεκτο και καταδικαστέο φαινόμενο που δεν μπορεί να γίνει ποτέ και σε καμία περίπτωση ανεκτό.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέπουν την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών στους νοσοκομειακούς χώρους, διασφαλίζοντας το δικαίωμα ιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού να ασκούν ανεμπόδιστα και δίχως κινδύνους την εργασία τους», δήλωσε ο Υπουργός, προαναγγέλλοντας τα εξής:

  1. Σε περιπτώσεις που, παρά τα μέτρα που οφείλουν να λάβουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, υπάρξουν τέτοια περιστατικά βιαιοπραγίας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα συνδράμουν υλικά, ηθικά και νομικά τα θύματα.
  2. Στο πλαίσιο της πολιτικής εξάλειψης του αρνητικού αυτού φαινομένου, σχεδιάζεται και θα ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών.
  3. Μελετάται επίσης, η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους δράστες ούτως ώστε να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκπονήσουμε μια νέα ή νέες ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μετά τις επιθέσεις, οι διοικήσεις προτείνουν στους υγειονομικούς - θύματα να κάνουν οι ίδιοι μηνύσεις, κάτι που -όπως τονίζει- προϋποθέτει την επιβάρυνσή τους με τα δικαστικά έξοδα και θα έχει ως αποτέλεσμα την στοχοποίηση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 6 μηνών ο χρυσός - «Γκάζι» από την πτώση του δολαρίου

Μητσοτάκης στο συνέδριο Morgan Stanley: Σχέδιο παραγωγής γαλλίου, έρευνες για φυσικό αέριο - Πρόσκληση για νέες επενδύσεις

Θεοχάρης: Έως το 2026 η Ελλάδα πρέπει να καλύψει την απόσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο «κενό ΦΠΑ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider