ΠΟΕΔΗΝ: Η κατάσταση των τραυματιών από τις πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΕΔΗΝ: Η κατάσταση των τραυματιών από τις πυρκαγιές
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που μαίνονται στη Μαγνησία. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, που εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία. 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που μαίνονται στη Μαγνησία. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, που εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία.

Παράλληλα, αρκετά άτομα από τα «πύρινα μέτωπα» της χώρας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, οι περισσότεροι εκ των οποίων όχι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ένας άνδρας 67 ετών από την Τιθωρέα Φωκίδας με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας χθες νωρίς το βράδυ. Διασωληνώθηκε και λίγο μετά τις 11 μ.μ. διακομίστηκε στη Μονάδα του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στην Αθήνα.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κινδύνεψε χθες να καεί, καθώς η φωτιά σταμάτησε μόλις 15 μέτρα πριν. Πυροσβέστες και προσωπικό έδωσαν μάχη και το έσωσαν. Εκεί ήταν όλο το προσωπικό και ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, με έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και μεταφορά του στην πόλη.

Οι τραυματίες από τις φωτιές πλην του διασωληνωμένου είναι ευτυχώς ελαφρά και είναι πυροσβέστες.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρύ ορθοπεδικό πρόβλημα.

Στην Κέρκυρα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίας διεκομίσθη σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

«Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου. Τα Κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, Καρύστου, Βελεστίνου, Αλμυρού και στα νοσοκομεία που προαναφέρθηκαν επισκέφθηκαν και προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες πυροσβέστες και πολίτες με ελαφρά τραύματα. Το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εστίες βρίσκεται σε επιφυλακή όπως και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Καρδίτσα ο πρώτος θάνατος από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

ΕΟΔΥ: 15 θάνατοι από κορονοϊό, 17 διασωληνωμένοι - Αύξηση στα κρούσματα

Ελλείψεις φαρμάκων: Νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών από τον ΕΟΦ

gazzetta
gazzetta reader insider insider