Υγειονομικοί: Συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη την ερχόμενη Τρίτη – Τα αιτήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υγειονομικοί: Συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη την ερχόμενη Τρίτη – Τα αιτήματα
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ, στο οποίο -όπως τονίζει η Ομοσπονδία- ο Υπουργός, ανταποκρίθηκε άμεσα.

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (1/8) και ώρα 13.00, στο υπουργείο Εργασίας.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ, στο οποίο -όπως τονίζει η Ομοσπονδία- ο Υπουργός, ανταποκρίθηκε άμεσα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα καταθέσουν τα αιτήματά τους, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Ανανέωση Συμβάσεων των 2.000 εργαζομένων στα Νοσοκομεία με το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών που σταδιακά με τη λήξη των Συμβάσεων αποχωρούν. Έγιναν ήδη οι πρώτες συζητήσεις με τον Υπουργό Εργασίας.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των Υγειονομικών με βάση το θετικό πόρισμα της Επιτροπής που σύστησε το Υπουργείο Εργασίας και παραμένει ανενεργό για 2 έτη.
  • Εφαρμογή όλων των διατάξεων του Μισθολογίου στους 4.000 εργαζόμενους των Νοσοκομείων του Ειδικού προγράμματος της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) που εργάζονται έξι χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Σημειώνεται ότι για σήμερα, Τετάρτη (26/7) η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καλώντας όλους τους υγειονομικούς και π υπαλλήλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 11:30πμ στο υπουργείο Οικονομικών.

«Διαμαρτυρόμαστε για την κατάθεση του νέου Μισθολογίου που δεν μας καλύπτει.

Το νέο Μισθολόγιο δεν πρόκειται να ανακόψει το κύμα φυγής των υγειονομικών προς το εξωτερικό που προσφέρει πολλαπλάσιες αμοιβές, παροχές και πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Με μισθούς μικρότερους ή ίσους με το κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δεν πρόκειται να βρεθούν υγειονομικοί να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό των υγειονομικών μονάδων», αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επ. Ανταγωνισμού: Παρατείνονται για 3 έτη οι δεσμεύσεις της Attica για Χίο και Μυτιλήνη

Πυρκαγιές: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών οι καμένες εκτάσεις

Νέος συναγερμός στην Εύβοια: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Κοντοδεσπότι

gazzetta
gazzetta reader insider insider