Σαρηγιάννης: Ατυχής η κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης - Αυτή την εβδομάδα 15/7 η κορύφωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Ατυχής η κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης - Αυτή την εβδομάδα 15/7 η κορύφωση
Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα, είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

«Ατυχή» χαρακτήρισε την κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι βρισκόμαστε σε φάση κορύφωσης, την οποία αναμένει στις 15 Ιουλίου.

«Δεν διευκολύνει στο να παρακολουθήσει κανείς τη δυναμική της πανδημίας, ειδικά τώρα που είμαστε σε φάση κορύφωσης», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Υπάρχουν περιοχές όπως το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Λασίθι, η Πάρος, Μύκονος, η Σαντορίνη, περιοχές έντονα τουριστικές, που είναι στην κορύφωση του πανδημικού κύματος» διευκρίνισε επίσης.

Για την Αττική επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε αντίθεση με τη Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος) και τη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη) όπου το πανδημικό κύμα θα κορυφωθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις περιοχές που δείχνουν να έχουν δυναμική στην εξάπλωση των νέων παραλλαγών του ιού πρέπει «να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και να τηρούνται ακόμα περισσότερα τα μέτρα προστασίας», καθώς «είναι λάθος η οπτική “κάθομαι, το παρατηρώ και δεν κάνω τίποτα”».

Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα

Μιλώντας ξεχωριστά στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε περίπου 315.000. Η διασπορά στην κοινότητα, όπως είπε ο καθηγητής θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας.

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.

Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Γεμίζουν τα νοσοκομεία – Σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Σύσταση για δεύτερη αναμνηστική δόση στις ευάλωτες ομάδες

ΠΟΥ: Η Covid-19 παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider