Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ
Με τη πρώτη πράξη αναστολής καθηκόντων που θα εκδοθεί για υγειονομικό, η Ομοσπονδία προκηρύσσει την επόμενη ημέρα στάση Εργασίας από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00.

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στο μέτρο της υπορεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και τις επιπτώσεις που ο σχετικός νόμος προβλέπει.

Μετά τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 26/08, αποφασίστηκαν από την ερχόμενη Δευτέρα 30/8/2021 και κάθε ημέρα δράσεις στα Νοσοκομεία για μη εφαρμογή του μέτρου (γενικές συνελεύσεις, συνέχιση Απεργίας – Αποχής, καταλήψεις στις Διοικήσεις, συγκεντρώσεις και όποια άλλη δράση αποφασίσουν οι Διοικήσεις των Σωματείων).

Την Τετάρτη, 1/9/2021, ημέρα που άρχεται η εφαρμογή του νόμου, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις όλων των εργαζομένων στις 7 π.μ. στις πύλες των Νοσοκομείων.

Με τη πρώτη πράξη αναστολής καθηκόντων που θα εκδοθεί για υγειονομικό, σε οποιαδήποτε μονάδα του ΕΣΥ, η Ομοσπονδία προκηρύσσει την επόμενη ημέρα στάση Εργασίας από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00.

• ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων

«Η ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται, όμως, να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο.

Η αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας προσδιορίστηκε για την Ολομέλεια στις 8 Οκτωβρίου 2021και τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί και η εκδίκαση της αναστολής του μέτρου», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 25/08 κατατέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στο δικόγραφο, το οποίο υπογράφει η Νομική Σύμβουλος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. Μαρία-Μαγδαλινή Τσίπρα, εκτίθεται ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ για ακύρωση και αναστολή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

ΠΟΕΔΗΝ: «Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών - Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί

ΠΟΕΔΗΝ: Στο 80% η ανταπόκριση των υγειονομικών στον εμβολιασμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider