Παπαευαγγέλου: Γιατί αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των εφήβων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαευαγγέλου: Γιατί αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των εφήβων
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ένας από τους λόγους είναι προφανώς ο φόβος της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα και να αυξήσει των αριθμό των κρουσμάτων. Ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτό που ελήφθη «πολύ σοβαρά υπόψιν» είναι

Στο σκεπτικό πίσω από την απόφαση για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων και Εμβολιασμών, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ένας από τους λόγους είναι προφανώς ο φόβος της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα και να αυξήσει των αριθμό των κρουσμάτων.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτό που ελήφθη «πολύ σοβαρά υπόψιν» είναι τα χαρακτηριστικά των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας, που αφορούν στη μεγαλύτερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό, να νοσήσουν από τον ιό και η νόσος τους να προσομοιάζει περισσότερο με αυτήν των ενηλίκων παρά με αυτήν των μικρών παιδιών.

Η καθηγήτρια, αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά που παρατηρείται σε αυτές τις ηλικίες, η οποία όπως υπογράμμισε «είναι τελείως διαφορετική από αυτές των παιδιών του Δημοτικού».

Όπως διευκρίνισε, τα παιδιά του Λυκείου αλλάζουν πολλές φορές σχολικές αίθουσες μέσα στην ημέρα, αλλάζουν καθηγητές, έχουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες που αναμιγνύονται με παιδιά από άλλα σχολεία καθώς και περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες.

«Εμείς οι παιδίατροι έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς τη σημασία που έχει για τα παιδιά Λυκείου, ιδιαίτερα για αυτά της δευτέρας και τρίτης τάξης, η εκπαιδευτική διαδικασία.

Μάλιστα, αν ρωτήσετε παιδιάτρους θα δείτε ότι οι περισσότεροι από εμάς, χωρίς να είναι σαφής οδηγία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προτείναμε στους γονείς σε αυτές τις δύο χρονιές να κάνουν στα παιδιά το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου τα παιδιά που έχουν προσπαθήσει για να πετύχουν το στόχο τους και να μπουν σε ένα Πανεπιστήμιο, να μην χάσουν μίας εβδομάδας διάβασμα, γιατί έχουν γρίπη. Το ίδιο σκεφτόμαστε και για τον κορονοϊό», κατέληξε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Β. Παπαευαγγέλου: Προς άμεσο εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών

Αρ. Πελώνη: Περιμένουμε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τους εφήβους 15- 17 χρονών

Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων κατά της Covid-19 ανά τον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider