Θεοδωρίδου: Αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι δράσης και όχι ραστώνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρίδου: Αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι δράσης και όχι ραστώνης
Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι είναι νωρίς για να εκτιμηθεί η αποδοχή της από τους πολίτες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εν λόγω προσφορά θα δώσει ώθηση στον εμβολιασμό, στις συγκεκριμένες ηλικίες.

"Ποιοτική" χαρακτήρισε την προσφορά της κάρτας των 150 ευρώ προς τους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η ίδια σημείωσε ότι είναι νωρίς για να εκτιμηθεί η αποδοχή της από τους πολίτες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εν λόγω προσφορά θα δώσει ώθηση στον εμβολιασμό, στις συγκεκριμένες ηλικίες.

«Οι αντιδράσεις που εισέπραξα προσωπικά ήταν ενθουσιώδεις κυρίως για την ποιότητα της προσφοράς. Σε όλες τις χώρες έχουν καταφύγει σε πρακτικές ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, προσφέροντας, όμως, εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες ή για γεύματα σε αλυσίδες fast food. Νομίζω, ότι είναι ένα πολύ θετικό βήμα γιατί στα νέα παιδιά και το κάθε ευρώ μετράει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Βλέπουμε ένα ποσοστό στους νέους που ανέρχεται στο 20%, ωστόσο η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού αυτές οι ηλικίες και με τα τρία εμβόλια είναι ανοιχτή λίγες μόλις ημέρες», ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εκτιμώντας και ο ίδιος ότι το voucher θα βοηθήσει στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

«Εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Δεν πρόκειται για μετρητά αλλά για ένα ψηφιακό πορτοφόλι για συγκεκριμένες υπηρεσίες τουρισμού και πολιτισμού, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν οι νέοι», επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος τόνισε ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι αυτή που επηρεάστηκε περισσότερο και δεν συμμετείχε στα προηγούμενα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και απεύθυνε κάλεσμα προς όλους, έτσι ώστε να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν.

Εφικτή η συλλογική ανοσία μέχρι τέλος καλοκαιριού

Σχετικά με το πότε θα «πιάσουμε»στο επίπεδο της ανοσίας που θα προστατεύει και από το στέλεχος Δέλτα (80%), η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι «αυτό εξαρτάται από όλους», σημειώνοντας ότι έχει τεθεί ένας στόχος για τον οποίο «όλοι πρέπει να δουλέψουμε».

«Όλοι πρέπει να κινητοποιηθούμε. Αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι δράσης και όχι ραστώνης. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι με δύο δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Αναφορικά με τις δυνατότητες σε επιχειρησιακό επίπεδο, ο κ. Θεμιστοκλέους κατέστησε σαφές ότι ο στόχος που έχει τεθεί, με βάση τη δυναμικότητα του συστήματος, μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού – αρχές Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι αυτό που απομένει -και ως προσωπικό καθήκον του καθένα- είναι να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους 18 - 25 ετών

Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις Θεοδωρίδου για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι μόνος δρόμος για να βγούμε από την πανδημία

gazzetta
gazzetta reader insider insider