Εμβόλιο Pfizer: Την Παρασκευή η απόφαση του EMA για χρήση σε 12-15 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλιο Pfizer: Την Παρασκευή η απόφαση του EMA για χρήση σε 12-15 ετών
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει έγκριση για χρήση του σκευάσματος κατά του κορονοϊού στις συγκεκριμένες ηλικίες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα ανακοινώσει την Παρασκευή, 28 Μαΐου, την απόφαση του για το εάν το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech θα πρέπει να χορηγείται σε ανήλικους από 12 έως 15 ετών.

Όπως έκανε γνωστό ο EMA, το θέμα θα εξεταστεί από την υπηρεσία του Οργανισμού για τη χρήση φαρμάκων στους ανθρώπους και μεθαύριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοίνωσεις.

Σημειώνεται πως η χρήση του εν λόγω σκευάσματος στις συγκεκριμένες ηλικίες έχει ήδη εγκριθεί από την αρχή Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ, όπως και στον Καναδά.

Η επικεφαλής του EMA Έμερ Κουκ ανακοίνωσε στις αρχές του Μαΐου ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, η οποία έχει την έδρα της στο Άμστερνταμ, θα προβεί σε ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν από τους παρασκευαστές των εμβολίων για την έγκρισή του για την ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών. Τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης αναμένονταν αρχικά τον Ιούνιο.

Η Κουκ δήλωσε εξάλλου στις 11 Μαΐου σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι ο EMA είχε λάβει τα δεδομένα των Pfizer/BioNTech και ότι η ρυθμιστική αρχή -η οποία ανέμενε επίσης «δεδομένα κλινικών δοκιμών και μελέτης που έγινε στον Καναδά»- προέβλεπε «να επιταχύνει» την αξιολόγησή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για έφηβους 12-15 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider