Guardian: Η ΕΕ καθυστερεί την ένταξη των Βρετανών στη «λευκή λίστα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Guardian: Η ΕΕ καθυστερεί την ένταξη των Βρετανών στη «λευκή λίστα»
Η απόφαση «παγώνει» για 2 εβδομάδες λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την απόφαση να «παγώσει» η απόφαση ένταξης της Βρετανίας στη «λευκή λίστα» των χωρών για επισκέψεις τουριστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν λάβει οι αξιωματούχοι της ΕΕ, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η απόφαση αναμένεται να καθυστερήσει για 2 εβδομάδες λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στον Guardian πως «τα κράτη μέλη χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο προκειμένου να εξετάσουν τις εξελίξεις σχετικά με το ινδικό στέλεχος. Θέλουν να αποτρέψουν το "μπες-βγες" των χωρών στη λίστα. Επομένως, η απόφαση για τη Βρετανία θα καθυστερήσει για 2 εβδομάδες, δυστυχώς» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως η διατήρηση απαγόρευσης για όλα τα μη αναγκαία ταξίδια θα παραμείνει η κεντρική εισήγηση των Βρυξελλών, αν και οι χώρες της ΕΕ μπορούν να έχουν τη δική τους πολιτική στο ζήτημα. Ήδη, από την περασμένη Δευτέρα Βρετανοί τουρίστες επιτρέπονται να ταξιδεύουν στην Πορτογαλία, μετά από σχετική απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ανοίγουν» τα σύνορα της ΕΕ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 21 Μαΐου

«Ζεσταίνεται» σταδιακά η τουριστική αγορά - Στα «πέναλτι» θα κριθεί η χρονιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider