Ξεκινά έρευνα κατά της Apple Card και της Goldman Sachs για σεξιστική διάκριση (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά έρευνα κατά της Apple Card και της Goldman Sachs για σεξιστική διάκριση (pics)
Έως και 20 φορές μεγαλύτερο πιστωτικό όριο από τις συζύγους τους έλαβαν ορισμένοι άνδρες, παρότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Έρευνα κατά της Apple Card και της Goldman Sachs για σεξιστική διάκριση ξεκινούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες της Νέας Υόρκης, καθώς ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται για να καθορίσει τα πιστωρικά όρια των νέων χρηστών της Apple Card, φαίνεται να είναι προβληματικός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Guardian και του Bloomberg, η έρευνα ξεκινά με αφορμή μια σειρά από tweets και παράπονα χρηστών της πιστωτικής κάρτας για «σεξιστικά κριτήρια» και «διακρίσεις» απένταντι σε γυναίκες, καθώς οι σύζυγοι τους έλαβαν έως και 20 φορές υψηλότερο πιστωτικό όριο - ακόμα και αν τα πληρούν τα κριτήρια, όπως υποστηρίζουν οι ίδοι.

Η αρμόδια οικονομική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ερευνά τις συνθήκες και τη διαδικασία που ακολουθείται από την Goldman Sachs, η οποία είναι ο πάροχος της Apple Card.

Ο εκπρόσωπος της Goldman Sachs, Άντριου Γουίλιαμς, σε δηλώσεις του, στο Bloomberg, σχολίασε: «Οι αποφάσεις για το πιστωτικό όριο των πελατών μας λαμβάνονται με βάση την πιστωτική τους 'αξία' και όχι με παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η σεξουαλική επιλογή ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ο οποίος απαγορεύεται απο το νόμο».

Η Apple Card, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και αποτελεί την πρώτη πιστωτική κάρτα της Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider