Επανέρχεται σταδιακά το WhatsApp - Η Meta διόρθωσε τη βλάβη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχεται σταδιακά το WhatsApp - Η Meta διόρθωσε τη βλάβη
Εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας δεν μπορούν να συνδεθούν ή να στείλουν μηνύματα. 

Τελευταία ενημέρωση 13:30

Επανέρχεται σταδιακά η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp σε όλο τον κόσμο, έπειτα από τα προβλήματα που εμφάνισε, με εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας να μην μπορούν να συνδεθούν ή να στείλουν μηνύματα.

Ο όμιλος Meta ανακοίνωσε πως διόρθωσε τη βλάβη. «Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν σήμερα να στείλουν μηνύματα στο WhatsApp», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Meta. «Λύσαμε το πρόβλημα και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση».

Μετά το άνοιγμα της εφαρμογής και ενώ οι χρήστες εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες τους, η εφαρμογή δεν μπορούσε να παραδώσει νέα μηνύματα. Ένα μόνιμο μήνυμα εμφανιζόταν για πολλούς χρήστες στο επάνω μέρος της εφαρμογής, λέγοντας ότι «συνδέεται» με τον διακομιστή, αλλά στη συνέχεια αποτύγχανε.

«Γνωρίζουμε ότι μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή πρόβλημα για να στείλουν μηνύματα και εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε τη WhatsApp για όλους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta Platforms, σύμφωνα με το Reuters.

Περισσότεροι από 68.000 χρήστες είχαν αναφέρει προβλήματα με την εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο και 9.540 στη Γαλλία. Προβλήματα αναφέρθηκαν επίσης από 19.000 ανθρώπους στη Σιγκαπούρη και από 15.000 στη Νότια Αφρική. Εξάλλου, η βλάβη σημειώνεται στη διάρκεια εορταστικής περιόδου στην Ινδία -τη μεγαλύτερη αγορά της σε αριθμό χρηστών-, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο απ' ό,τι συνήθως την πλατφόρμα για να στείλουν ευχές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector, τα ζητήματα λειτουργίας ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 10:00 π.μ..

Η αιτία της βλάβης δεν έχει διευκρινιστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Public Group: Τι περιλαμβάνει το νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 120 εκατ. ευρώ

HSBC: Βουτιά 42% στα προ φόρων κέρδη μετά την πώληση της γαλλικής μονάδας - Αλλάζει οικονομικό διευθυντή

UBS: Πτώση 24% στα κέρδη γ' τριμήνου που, όμως, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider