Τα νέα iPhone 14 και όλα όσα θα μας παρουσιάσει η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα iPhone 14 και όλα όσα θα μας παρουσιάσει η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου
apple event
Τα νέα iphone 14, τα νέα Apple Watch Series 8 και πολλά άλλα

Μόλις δύο ημέρες έμειναν για τα αποκαλυπτήρια των νέων μοντέλων iPhone 14, καθώς και όλων των άλλων προϊόντων που θα μας συστήσει η Apple στη ετήσιο Σεπτεμβριανό event της, που θα πραγματοποιηθεί φέτος νωρίτερα από το συνηθισμένο, στις 7 Σεπτεμβρίου. Η φημολογία για την αναβαθμισμένη σειρά iPhone ήταν έντονη όλο το προηγούμενο διάστημα και τα μάτια, φανατικών και μη, είναι πλέον στραμμένα στο ποιες από προαναφερθείσες πληροφορίες θα επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι και σήμερα, ειδοποιός διαφορά της φετινής παρουσίασης θα είναι ότι δεν θα υπάρξει αναβάθμιση στο μικρότερο μοντέλο της σειράς, iPhone 14 mini, των 5,4 ιντσών, δεδομένου ότι οι πωλήσεις του δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της Apple. Κάπως έτσι το iPhone 13 mini θα είναι το τελευταίο iPhone 5,4 ιντσών που λάνσαρε η εταιρεία. Ακόμα κι έτσι όμως η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει και φέτος 4 νέα μοντέλα της σειράς iPhone 14.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τόσα αναφέρουν δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο, το iPhone 13 mini θα αντικατασταθεί με ένα μοντέλο 6,7 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε

  • ένα iPhone 14 6,1 ιντσών,
  • ένα iPhone 14 Plus ή Max 6,7 ιντσών,
  • ένα iPhone 14 Pro 6,1 ιντσών κι
  • ένα iPhone 14 Pro Max, 6,7 ιντσών.

iPhone 14 και iPhone 14 Plus

Όσον αφορά στα δύο οικονομικότερα μοντέλα, iPhone 14 και iPhone 14 Plus ή Μax, οι γνώμες διίστανται, θα μοιάζουν αρκετά με τους προκατόχους τους, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο design ή επί της οθόνης - το notch θα παραμείνει ως έχει ενώ δεν αναμένεται να υιοθετήσουν όλα τα μοντέλα την Promotion Technology.

Αρκετοί μάλιστα επισημαίνουν ότι και τα δύο αυτά μοντέλα θα συνεχίσουν να φορούν το τσιπ A15 Bionic όπως και τα μοντέλα της προηγούμενης σειράς iPhone 13.

Pic: @Dummy

Οι βελτιώσεις που θα υπάρξουν θα αφορούν κυρίως σε χαρακτηριστικά όπως η κύρια κάμερα, θα ενσωματώσουν την ultra wide κάμερα των περσινών ακριβότερων μοντέλων ενώ η εμπρόσθια κάμερα θα έχει το μεγαλύτερο διάφραγμα F/1,9 και δυνατότητα αυτόματης εστίασης.

Επιπλέον αναμένεται όλα τα μοντέλα να έχουν 6 GB RAM, από 4 που είχαν πέρυσι αυτά της οικονομικότερης κατηγορίας, και τα περισσότερα εξ’ αυτών θα διαθέτουν τα ενημερωμένα μόντεμ Snapdragon X65 10 gigabit 5G της Qualcomm.

Νέο γνώρισμα του iPhone 14 θα είναι και η υποστήριξη WiFi6 ενώ η συσκευή φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει και σε ένα νέο μωβ χρώμα που θα έρθει να προστεθεί στο λευκό, το μαύρο, το κόκκινο και το μπλε που έχουμε ήδη γνωρίσει. Όσο για την τιμή, οι φήμες υποδεικνύουν ότι θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, στην περίπτωση της Αμερικής δηλαδή θα ξεκινά από τα 799 δολάρια.

iPhone 14 Pro και Max

Παρότι τα οικονομικότερα μοντέλα δεν θα έχουν μεγάλες αλλαγές, η Pro σειρά έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις. Και μπορεί τα μεγέθη της οθόνης των συσκευών να παραμένουν ίδια ωστόσο η μπροστινή τους όψη θα αλλάξει, χάρη στις διαφοροποιήσεις στην περίφημη εγκοπή (notch).

Για την ακρίβεια λέγεται ότι στη θέση της μακρόστενης εγκοπής που υπάρχει σήμερα, θα υπάρξουν δύο οπές, μια οβάλ σχήματος και μία άλλη μικρότερη, στρογγυλού σχήματος, στις οποίες θα φιλοξενούνται η selfie κάμερα και το σύστημα TrueDepth που απαιτείται για το Face ID, την αναγνώριση προσώπου δηλαδή.

Παρότι βέβαια πρόκειται για δύο ξεχωριστές οπές, η εταιρεία ενδέχεται με τη βοήθεια ενός λογισμικού να τις ενοποιεί και ο χώρος μεταξύ των δύο να μαυρίζει παίρνοντας το σχήμα μιας και μόνο εγκοπής, καθώς το iPhone είναι σε χρήση.

Pic: @theapplehub

Τα iPhone 14 Pro μοντέλα φημολογείται ότι θα περιλαμβάνουν και οθόνη ProMotion 1Hz έως 120 Hz, η οποία θα επιτρέπει την πολυαναμενόμενη λειτουργία Always on Display, που συναντά κανείς στο Apple Watch.

Η μπροστινή κάμερα θα διαθέτει το ίδιο ευρύτερο διάφραγμα και τις ίδιες δυνατότητες αυτόματης εστίασης με το iPhone 14. Θα υπάρχει ωστόσο μεγαλύτερο και πιο εμφανές εξόγκωμα στη θέση της βασικής κάμερας στο οποίο θα φιλοξενείται ένας νέος ευρυγώνιος φακός 48 megapixels με έναν κατά 21% μεγαλύτερο αισθητήρα, για να υποστηρίζει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης και βίντεο 8K. Θα δούμε δηλαδή μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις κάμερας που έχουμε δει στο iPhone τα τελευταία χρόνια. Όσο για τον τηλεφακό θα αναβαθμιστεί από 6 στοιχείων σε 7 στοιχείων ενώ δεν αποκλείονται πρόσθετες βελτιώσεις και στην ultra white κάμερα.

Η μνήμη και στην περίπτωση των Pro μοντέλων θα είναι 6 GB, ίδια με αυτή των προκατόχων τους, ενώ αναμένουμε και εδώ το Snapdragon X65 10 Gigabit 5G μόντεμ, ένα WiFi 6E αλλά και αποθηκευτικό χώρο έως και 2 TB. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα επιβεβαιωθεί ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος ήδη από τον Μάρτιο διευκρίνιζε ότι μόνο τα 6,1-ιντσών iPhone 14 Pro και 6,7-ιντσών iPhone 14 Pro Max θα ενσωματώνουν το νέο A16 SoC της Apple. Επίσης, και στην ακριβή σειρά δεν αποκλείεται να δούμε ένα νέο μωβ χρώμα, το οποίο θα εμπλουτίσει την γκάμα του γκρι, χρυσού και ασημί που ήδη ξέρουμε.

Δεδομένων και των αναβαθμισμένο χαρακτηριστικών τους, τα μοντέλα iPhone 14 θα μπορούσαν να λανσαριστούν σε υψηλότερη τιμή σε σχέση με πέρυσι, με την αύξηση να εκτιμάται από τους ειδικούς έως και τα 100 δολάρια. Αν αυτό συμβεί το iPhone 14 Pro θα ξεκινούσε από τα 1.099 δολάρια και το iPhone 14 Pro Max από τα 1.199 δολάρια.

Apple Watches Series 8

Την παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone θα συνοδεύουν μάλλον και τα νέα Apple Watches Series 8. Στην περίπτωση των Apple Watch οι αλλαγές δεν αναμένονται θεαματικές - η Apple θα συνεχίσει το ίδιο design και στα δύο μοντέλα των 41 και 45mm και το S8 chip θα παρέχει στους χρήστες τις ίδιες επιδόσεις με τον προκάτοχό του S7. Αυτό που θα μπορούσε να προστεθεί στη νέα σειρά είναι το χαρακτηριστικό που μετρά τις αλλαγές στην θερμοκρασία του σώματος.

Κατά την παρουσίαση των νέων Apple Watch ωστόσο τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο πολλά υποσχόμενο νέο μοντέλο Apple Watch Pro, το οποίο προορίζεται για αθλητές ή λάτρεις των σπορ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα, το νέο Apple Watch Pro θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος, πιο ανθεκτικά υλικά κατασκευής και έξτρα χαρακτηριστικά ενώ αναβαθμισμένη θα είναι και η τιμή του, η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 900 και 1000 δολαρίων.

Νέα AirPods Pro;

Δεδομένου ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από όταν η Apple κυκλοφόρησε τα high-end AirPods Pro χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αναβάθμιση από τότε, πολλοί υποστηρίζουν ότι κατά την παρουσίαση θα ανακοινωθεί και μια βελτιωμένη έκδοση ακουστικών, υπό τον τίτλο AirPods Pro 2. Φήμη που μένει να επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Στις 7 Σεπτεμβρίου τα νέα προϊόντα - Αναμένεται η παρουσίαση του iPhone 14

Apple: Ζητά από τους προμηθευτές να κατασκευάσουν τουλάχιστον όσα iPhone έκαναν πέρυσι

Apple: Στα 83 δισ. δολάρια τα έσοδα, παρά τους «θύλακες αδυναμίας» - Άνοδος για τις πωλήσεις των iPhone

gazzetta
gazzetta reader insider insider