Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)
iphone 14
Βελτιωμένη κάμερα, καλύτερη μπαταρία και πολλά άλλα προβλέπουν οι «ειδικοί».

Μπορεί το iPhone 13 να έχει κάνει την εμφάνισή του μόλις λίγες ημέρες πριν, ωστόσο η φημολογία για το μοντέλο που θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έχει ήδη ξεκινήσει. Από τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής, επικρατεί η άποψη ότι το 2022 θα αποτελέσει χρονιά μεγάλων αλλαγών για το δημοφιλές smartphone του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, σε αντίθεση με τις φειδωλές αλλαγές που εμφάνισαν τα φετινά μοντέλα.

Την άποψη ασπάζονται διάφοροι αναλυτές και δημοσιογράφοι γνωστοί για τις διαρροές τους σχετικά με την εταιρεία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο έγκυρος κατά κύριο λόγο αναλυτής του Bloomberg, Μαρκ Γκάρμαν, το iPhone 14 θα έρθει πλήρως ανασχεδιασμένο κάτι που έχει να συμβεί από το 2017 όπου η εταιρεία μας σύστησε το iPhone X. Οι αλλαγές μάλιστα προμηνύονται ήδη από το φετινό μοντέλο iPhone 13 το οποίο λογίζεται ως μια μέτρα αναβάθμιση του περσινού.

Την άποψη του Γκάρμαν ασπάζεται και ο youtuber, Τζον Πρόσερ γνωστός για τις διαρροές του σχετικά με την Apple. Σύμφωνα με τον Πρόσερ η επόμενη γενιά iPhone, η οποία πιθανότητα θα φέρει την ονομασία iPhone 14, θα καταργήσει την γνωστή εγκοπή της μπροστινής οθόνης (notch) και θα έχει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό με επικρατέστερο υλικό το τιτάνιο αντί του σημερινού αλουμινίου.

Βάσει των renders που είχε στην κατοχή του ο Πρόσερ αντί του Notch, το νέο μοντέλο iPhone θα έχει hole-punch εμπρόσθια κάμερα, κάτι που συμβαίνει ήδη σε Android τηλέφωνα άλλων κατασκευαστών. Η hole punch κάμερα θα είναι σύμφωνα με τον ίδιο τοποθετημένη κάτω από την οθόνη και θα επιτρέπει την λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Επίσης και οι οπίσθιες κάμερες δεν θα εξέχουν από την συσκευή, όπως συμβαίνει και στα φετινά iPhone.

Να σημειωθεί ότι οι φήμες για την απόσυρση του Notch από την οθόνη των iPhone τροφοδοτούν εικασίες και για την επιστροφή του touch id και την μεταφορά του κάτω από την οθόνη. Ωστόσο αντίστοιχη φημολογία υπήρξε και για τα iPhone 13 που κυκλοφόρησαν στις αρχές του μήνα, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές που αναφέρει ο Πρόσερ αφορούν την ναυαρχίδα της Apple, το iPhone Pro οπότε ακόμα κι αν ισχύσουν, θα μπορούσαν να μην εφαρμοστούν στις οικονομικότερες συσκευές.

Σημαντικές θα είναι οι βελτιώσεις και σε επίπεδο μπαταρίας, κάτι που είδαμε να εφαρμόζεται από φέτος, σε μικρή βέβαια κλίμακα σε σχέση με τις απαιτήσεις των χρηστών και με τους Android ανταγωνιστές της Apple, που υπερέχουν αισθητά σε διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Την απόσυρση της εγκοπής από την οθόνη υποστηρίζει και ο εξαιρετικά ακριβής στις προβλέψεις του Ming-Chi Kuo της TF Securities, ο οποίος αμφιβάλλει και για την κυκλοφορία ενός νέου iPhone Mini, υποστηρίζοντας ότι το iPhone 13 Mini θα αποτελέσει το τελευταίο της σειράς και ίσως δούμε ένα, αναβαθμισμένο από άποψη συνδεσιμότητας 5G, iPhone SE. Βάσει των όσων έχει αναφέρει ο Kuo το νέο έτος η εταιρεία θα λανσάρει ένα προσιτό μοντέλο iPhone με οθόνη 6.7 ιντσών το οποίο αντιστοιχεί στο φετινό iPhone 13.

O ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι η νέα κάμερα των High end μοντέλων θα είναι 48 MP, κάτι που θα αποτελούσε τεράστιο βήμα συγκριτικά με την κάμερα 12 MP που φορούν τα φετινά iPhone. Η εν λόγω πληροφορία απέχει μακράν από την συνήθη πρακτική της Apple η οποία στοχεύει στο επαγγελματικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες μέσα από υψηλότερης ποιότητας φακούς και αισθητήρες που χρησιμοποιεί, κάτι που είδαμε και στα φετινά μοντέλα.

Όλα τα παραπάνω εδράζονται εν μέρει στο γεγονός ότι τα φετινά μοντέλα παρουσίασαν μικρές βελτιώσεις σε σχέση με τα περσινά, με τους ειδήμονες να επισημαίνουν ότι η ομάδα σχεδιασμού έχει ρίξει το βάρος της στις μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν δυνητικά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια τα παραπάνω παραμένουν φήμες οι οποίες δεν θα επιβεβαιωθούν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επόμενο μοντέλο iPhone (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Από σήμερα ξεκινούν οι πωλήσεις του iPhone 13 Pro

Νέα iPhone 13: Πότε έρχονται και πόσο θα κοστίζουν στην Ελλάδα

Apple: 4 νέα iPhone 13, ανανεωμένο Apple Watch και φρέσκο iPad Mini - Όλα όσα παρουσίασε χθες η εταιρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider