Ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου η διαδικασία διαβούλευσης για τον νέο κατώτατο μισθό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου η διαδικασία διαβούλευσης για τον νέο κατώτατο μισθό
Aνακοινώθηκε από τη κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για την διαβούλευση σχετικά με τον κατώτατο μισθό, με την τροπολογία να έρχεται στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Aνακοινώθηκε από τη κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για την διαβούλευση σχετικά με τον κατώτατο μισθό, με την τροπολογία να έρχεται στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

Στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (π.δ. 80/2022, Α’ 222), το άρθρο 134Α αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 134Α

Καθορισμός κατώτατου μισθού για το έτος 2024

Ειδικά για τη διεξαγωγή της διαδικασίας του άρθρου 134 κατά το έτος 2024, οι προθεσμίες της παρ. 4 και της περ. α) της παρ. 6 καθορίζονται ως εξής:

Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, κατά την υποπερ. βα) της περ. β) της παρ. 4 λαμβάνει χώρα έως την 5η Φεβρουαρίου 2024.

Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης της υποπερ. βα) της περ. β) της παρ. 4 λαμβάνουν χώρα το αργότερο έως τη 19η Φεβρουαρίου 2024.

Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευομένου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, κατά την υποπερ. βγ) της περ. β) της παρ. 4, λαμβάνει χώρα το αργότερο έως την 26η Φεβρουαρίου 2024.

Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, κατά την υποπερ. βδ) της περ. β) της παρ. 4, λαμβάνει χώρα το αργότερο έως την 1η Μαρτίου 2024.

Το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται, κατά την υποπερ. βε) της περ. β) της παρ. 4, το αργότερο έως τη 15η Μαρτίου 2024.

Η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών, κατά την περ. α) της παρ. 6, υποβάλλεται το αργότερο έως την 22α Μαρτίου 2024.
Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι παρ. 1 έως 6.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατώτατος μισθός: Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την επίσπευση της διαβούλευσης- Πού «κλειδώνει» η αύξηση

Ξεκινούν άμεσα οι διαβουλεύσεις για τον κατώτατο μισθό

Ξεκινά τη Δευτέρα η διαβούλευση για το νέο κατώτατο μισθό - Πού «κλειδώνει» η αύξηση του Απριλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider