Χανιά: Νέα πλατφόρμα δήλωσης και πληρωμής φόρου Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χανιά: Νέα πλατφόρμα δήλωσης και πληρωμής φόρου Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων
Δίνεται η δυνατότητα πληρωμών χωρίς τη φυσική παρουσία του πολίτη.

Μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του Δήμου Χανίων παρουσιάστηκε σήμερα σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης.

Πρόκειται για τη νέα πλατφόρμα δήλωσης και πληρωμής του φόρου των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων στον Δήμο Χανίων, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμών χωρίς τη φυσική παρουσία του πολίτη.

Όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Αλόγλου, η νέα πλατφόρμα απαιτεί την ταυτοποίηση του χρήστη με κωδικούς taxisnet και εξασφαλίζει τη γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα, με τη χρήση της νέας πλατφόρμας αίρεται η προσκόμιση των δηλώσεων στην Οικονομική Υπηρεσία, καθώς αυτές ενημερώνονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο από τη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Αλόγλου επεσήμανε στους παρευρισκόμενους πως «η πλατφόρμα αυτή έρχεται να προστεθεί σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν ψηφιοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάγκη γρήγορης διεκπεραίωσης των αιτημάτων από τον Δήμο Χανίων, μέσα από την άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων που χειρίζονται οι υπάλληλοι».

Τη νέα πλατφόρμα μπορούν να επισκεφθούν οι υπόχρεοι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων: www.chania.gr ή στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του κράτους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://dae.govapp.gr/.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δράση ψηφιακής ενδυνάμωσης ατόμων άνω των 65 ετών με το πρόγραμμα «3η e-λικία»

Γεωργαντάς: Ψηφιακό «άλμα» η υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης στο gov.gr

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider