Kαλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2025 ανακηρύχθηκε το Kumiko στα 19α Spirited Awards. Το πρωτοποριακό μπαρ με νότες από Ιαπωνία στο Σικάγο, ιδρύθηκε το 2018 από την καταξιωμένη μπαργούμαν Τζούλια Μομοζέ και τους εστιάτορες Κάρα και Νόα Σαντοβάλ.
Το μπαρ στο Γουέστ Λουπ αγαπήθηκε για το μινιμαλιστικό φαγητό και ποτό που σερβίρει σχεδόν αμέσως. Μάλιστα, βραβεύθηκε με ένα αστέρι Μichelin το 2019 για την σεφ του, Μαράια Ράσελ, την πρώτη Αφροαμερικανή που τιμήθηκε με τη συγκεκριμένη διάκριση.

Η 36χρονη Μομοζέ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιαπωνία, γοητεύτηκε από τις συνήθειες της πατρίδας της γύρω από το φαγητό και το ποτό από μικρή ηλικία ενώ εμπνεύστηκε από τις διαδικασίες που ακολουθούσε η μητέρα της στο σπίτι.
Ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ, βρήκε δουλειά σε εστιατόρια και μπαρ ώσπου τελικά εγκαταστάθηκε στη Βαλτιμόρη όπου συνέχισε την εκπαίδευσή της στην εστίαση.
Από εκεί, μετακόμισε στο Σικάγο και αφού ανέπτυξε το μενού του μπαρ στο GreenRiver, ήρθε η ώρα να δημιουργήσει κάτι δικό της μαγαζί. Μια τυχαία συνάντηση με τους Σαντοβάλς οδήγησε την τριάδα να ανοίξει το Kumiko τον Δεκέμβριο του 2018.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία ελληνική παραλία στις 10 καλύτερες της Ευρώπης
Εμπνευσμένη από τον ιαπωνικό μινιμαλισμό - το Κumiko είναι ένα λεπτό στυλ ξυλουργικής που δεν απαιτεί καρφιά ή κόλλα - η Μομοζέ ανέπτυξε το μενού των κοκτέιλ του εστιατορίου. Το 2022, η Kumiko έλαβε το βραβείο Exceptional Cocktails από τη Michelin.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο της βραδιάς ενώπιον χειροκροτημάτων στο θέατρο Φίλμορ της Νέας Ορλεάνης, η Μομοζέ μίλησε συγκινητικά για την επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη στα 20 της.
«Δεν θα ξεχάσω που προσπαθούσα να βρω σπίτι όταν ήμουν εκεί», ανέφερε, ενθυμούμενη τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ενώ παρείχε και μία συμβουλή: «Προσπαθήστε να βρείτε την ομορφιά στις ήσυχες στιγμές».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2025
Με την ιαπωνική επιρροή να ξεχωρίζει στα φετινά Spirited Awards, το βραβείο Καλύτερου Νέου Κοκτέιλ για Μπαρ στις ΗΠΑ πήγε στο Sip & Guzzle, που δημιούργησε ο Σίνγκο Γκοκάν, ο οποίος ανακηρύχθηκε Μπάρμαν της Χρονιάς το 2017.
Βρίσκεται στο Γουέστ Βίλατζ και είναι γνωστό για την ποικιλία του από ιαπωνική μπύρα, highballs και «crushable» κοκτέιλ.