Άνοιξε μπεργκεράδικο λίγο πριν χρεοκοπήσει: «Έβγαλα 700.000 ευρώ το 2023»

Ήξερε πάντα ότι μια τυπική δουλειά γραφείου δεν ήταν για αυτόν, καθώς ήθελε κάτι πιο ριψοκίνδυνο και απρόβλεπτο. Ο 38χρονος εργάστηκε σε εστιατόρια για 16 χρόνια και το 2021 άνοιξε τη δική του επιχείρηση.
Άνοιξε μπεργκεράδικο λίγο πριν χρεοκοπήσει: «Έβγαλα 700.000 ευρώ το 2023»

Ο ιδρυτής του Build My Burgers, Άλι Λαλάνι, ήξερε πάντα ότι μια τυπική δουλειά γραφείου δεν ήταν για αυτόν, καθώς ήθελε κάτι πιο ριψοκίνδυνο και απρόβλεπτο. Ο 38χρονος εργάστηκε στη βιομηχανία εστιατορίων τα τελευταία 16 χρόνια, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του ως εργαζόμενος, μέχρι που το 2021 άνοιξε τη δική του επιχείρηση στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Build My Burgers (@buildmyburgers)

Το μπιφτέκι αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς καλοφαγάδες και ο Λαλάνι δίνει τη δυνατότητα σε περίπου 400 πελάτες ημερησίως να παρακολουθούν τα γεύματά τους να ετοιμάζονται από κοντά, ως μια πιο προσωπική εμπειρία από την τυπική διαδικασία των αλυσίδων fast food. Στο πρώτο έτος της λειτουργίας του, το Build My Burgers απέφερε έσοδα 584.000 δολαρίων (περίπου 550.000 ευρώ), σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του CNBC Make It. Πέρυσι, ο τζίρος αυξήθηκε στα 739.000 δολάρια (σχεδόν 700.000 ευρώ)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bark Air: Απογειώνεται η νέα αεροπορική εταιρεία αφιερωμένη στα κατοικίδια

Πολύ λίγα πήγαν... βάση σχεδίου σύμφωνα με τον CEO από το Πακιστάν, καθώς ο «δρόμος» ήταν γεμάτος ανατροπές. «Λατρεύουμε τα μπέργκερ. Η γυναίκα μου και εγώ, είμαστε μεγάλοι καλοφαγάδες» τονίζει ο επιχειρηματίας, που στην αρχή ήθελε να ανοίξει franchise μιας μεγάλης εταιρείας, αλλά τελικά προχώρησε στο δικό του εγχείρημα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Build My Burgers (@buildmyburgers)

Το 2018, το ζευγάρι έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Σχεδίασαν το λογότυπο και το εσωτερικό του εστιατορίου, ενώ υπέγραψε τη μίσθωση για ένα ακίνητο το 2019 και η κατασκευή ξεκίνησε αμέσως. Το εστιατόριό του ήταν σε καλό δρόμο να ανοίξει τις πόρτες του την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, όταν χτύπησε ο κορονοϊός, ο Λαλάνι και η οικογένειά του πήραν μια σκληρή απόφαση: Και οι τρεις τους - συμπεριλαμβανομένου του μωρού τους - θα ζούσαν από τον μισθό της δουλειάς της συζύγου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται η Barbiecue: Έτοιμη η ροζ μαγιονέζα της «Μπάρμπι» από την Heinz

«Απλώς έμενα στο σπίτι, ζούσα από τα μεροκάματα της συζύγου μου και απλώς προσπαθούσα να πληρώσω όλους τους λογαριασμούς που μπορούσαμε για να επιβιώσουμε» υπογραμμίζει, ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν ο προϋπολογισμός του για το λανσάρισμα του Build My Burgers από 200.000 δολ. (188.000 ευρώ) διπλασιάστηκε σε 400.000 δολ. (375.000 ευρώ), με τα έξοδα κατασκευής να κοστίζουν περισσότερο από ό,τι περίμενε, ενώ τα χρέη του από τα δάνεια που πήρε εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, φτάνοντας μάλιστα κοντά να ακυρώσει όλα του τα πλάνα καθώς ένιωσε πως είχε φαλιρίσει.

Παράλληλα, θρηνούσε για τον χαμό του πατέρα του, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2019. Καθώς οι ευθύνες συσσωρεύονταν, χρησιμοποίησε τις αναμνήσεις του πατέρα του και τον ενθουσιασμό του ώστε να συνεχίσει. «Η δυσάρεστη εμπειρία, με ώθησε να κάνω περισσότερα. Ήταν πραγματικά δύσκολο. Αλλά, ένα πράγμα για μένα είναι ότι έχω πολύ ισχυρό κίνητρο. Είμαι πολύ θετικός. Είχα ένα όραμα. Είχα έναν στόχο. Ήθελα να κάνω ό,τι χρειάζεται για να πετύχω» τονίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο επίκεντρο του διεθνούς «τζετ σετ» η Ελλάδα - Χορός... εκατομμυρίων για luxury ακίνητα

Το Build My Burgers δεν έκανε ποτέ μεγάλα εγκαίνια, ενώ διαθέτεις προσφορές από γεύματα με έκπτωση για φοιτητές ή αστυνομικούς μέχρι δωρεάν ροφήματα για τους οδηγούς. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι φροντίζουμε τους ανθρώπους που μας φροντίζουν», επισημαίνει, σημειώνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιστής πελατειακής βάσης.

Εικόνα

Το 2022, η γυναίκα του έγινε συνιδιοκτήτρια και εντάχθηκε στο Build My Burgers με τη μορφή μερικούς απασχόλησης, αναλαμβάνοντας το μάρκετινγκ και τα λογιστικά του εστιατορίου. Ο Λαλάνι εξακολουθεί να εργάζεται 50 ώρες την εβδομάδα για το εστιατόριο, ενώ πλέον έχει επενδύσει δυναμικά και στα social media. «Με εκπλήσσει το πώς το φαγητό κάνει τους ανθρώπους τόσο χαρούμενους. Και είναι υπέροχο, γιατί όλα ξεκίνησαν σαν όνειρο και τώρα το ζω» αναφέρει καταληκτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ