Forbes: Τα 7 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που θα σας εντυπωσιάσουν το 2024

Μια σειρά από ελκυστικά νέα ξενοδοχεία κάνουν το ντεμπούτο τους σε όλη την Ελλάδα πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν του 2024, με το Forbes να συγκεντρώνει τη σχετική λίστα.
Forbes: Τα 7 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που θα σας εντυπωσιάσουν το 2024

Μια σειρά από νέα, ελκυστικά ξενοδοχεία κάνουν το ντεμπούτο τους σε όλη την Ελλάδα πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν του 2024, με το Forbes να συγκεντρώνει τη σχετική λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Άλμα» χλιδής στα 17,3 δισ. δολάρια για τα πολυτελή γιοτ - «Καυτή» η Ελλάδα για κρουαζιέρες

Οι αυξημένες τουριστικές ροές αλλά και το αυξημένο «πορτοφόλι» των επισκεπτών που ταξίδεψαν στη χώρα μας το 2023 ήταν οι βασικοί τροφοδότες των φετινών ρεκόρ του τουρισμού. Όσο για τις κύριες αγορές που συνέβαλαν στη θεαματική αυτή πορεία, παρέμειναν ίδιες σε απόλυτους αριθμούς, με μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τις επιδόσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο «ινσταγκραμικό» πεντάστερο ξενοδοχείο του 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, η ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε το προηγούμενο έτος κατά 17,6% ενώ η μέση δαπάνη παρατηρήθηκε αυξημένη σε σχέση με το 2019 - παρ' ότι καταγράφηκε μειωμένη κατά 2,7% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Γεγονός που συνετέλεσε σε αύξηση των τουριστικών εσόδων της τάξης του 15,2% στο σύνολο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αθήνα στις πιο επικίνδυνες πόλεις της ΕΕ: «Μην κυκλοφορείτε την νύχτα»

Σε ετήσια βάση και σε απόλυτους αριθμούς διατηρήθηκε η κυριαρχία της γερμανικής αγοράς η ταξιδιωτική κίνηση από την οποία έφτασε τους 4.764,2 χιλ. Ταξιδιώτες. Ακολούθησε η Μ. Βρετανία με 4.591,7 χιλ. ταξιδιώτες ενώ στην τρίτη και την τέταρτη θέση βρέθηκαν η Γαλλία και οι ΗΠΑ με 1.831 και 1.406,5 χιλ. ταξιδιώτες αντίστοιχα. Από άποψη ταξιδιωτικής κίνησης βέβαια, την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η αμερικανική αγορά, η ταξιδιωτική κίνηση από την οποία αυξήθηκε κατά 29,2% και ακολούθησαν η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά 9,5%, κατά 4,2% και κατά 2,4% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα 4+1 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που θα «μαγέψουν» φέτος - Οι τιμές στα πολυτελή resorts

Όσο για τις εισπράξεις, την μεγαλύτερη συνεισφορά σε απόλυτους αριθμούς είχε η Γερμανία η οποία συνεισέφερε περί τα 3,5 δισ. ευρώ και ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι ΗΠΑ οι εισπράξεις των οποίων έφτασαν τα 3,3 δισ. ευρώ, 1,4 δισ. ευρώ και 1,3 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Και στην περίπτωση των εισπράξεων βέβαια, οι υψηλότερες ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν στην αμερικανική αγορά, 14%, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία να έπονται σημειώνοντας αύξηση ταξιδιωτικών εισπράξεων της τάξης του 11,6%, 9,5% και 5,8% αντίστοιχα.

1) One&Only Kéa Island - Τζια (Κέα)

Εικόνα

Το One&Only Kea Island αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του τον Μάιο. «Με θέα την παραλία στη δυτική πλευρά του νησιού της Τζιας, το πολυτελές καταφύγιο υπόσχεται μια αίσθηση απομόνωσης, ενώ είναι πολύ κοντά από την Αθήνα σε ένα express ταξίδι με πλοίο. Οι αυτόνομες βίλες αυτού του θέρετρου, όλες με ιδιωτικές πισίνες, συνδυάζουν φωτεινούς σύγχρονους εσωτερικούς χώρους —με ξύλο, μάρμαρο και μπλε πινελιές— με πιάτο τη θάλασσα. Φρέσκα, τοπικά προϊόντα από τη στεριά και τη θάλασσα σερβίρονται στα πιάτα του εστιατορίου Atria, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης, beach club, lobby lounge, wine bar, speakeasy και pool bar. Παράλληλα, με δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία και πολιτιστικές εκδρομές, αλλά και καταδύσεις στα καταγάλανα νερά του νησιού, θα περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας» τονίζεται στο δημοσίευμα.

2) King Jason Zante - Ζάκυνθος

King Jason Zante

Στη Ζάκυνθο, το θέρετρο King Jason Zante που εγκαινιάζεται τον Ιούνιο αγκαλιάζει την τέχνη της χαλάρωσης σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ, που αποτελεί φόρο τιμής στη δύναμη του νερού. «Εδώ, οι αυτόνομες σουίτες πάνω από το νερό συνιστούν τον ορισμό της ψυχικής ηρεμίας, ενώ η μεσογειακή κουζίνα στα πιάτα του εστιατορίου Haroūb, συνδέεται αρμονικά με το Περουβιανό fusion στο κοκτέιλ Pisco. Η φιλοσοφία της ήπιας διαβίωσης του θέρετρου βρίσκει το απόγειό της στο Purai Spa, όπου ένας προπονητής καθοδηγεί τους επισκέπτες στο πώς να ανακαλύψουν την δική τους εσωτερική ηρεμία μέσα από δραστηριότητες όπως ο πρωινός διαλογισμός στους ελαιώνες, οι τελετουργίες με τσάι και η γιόγκα. Το θέρετρο προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν την ζωή μέσα από εμπειρίες που "δένουν" τέλεια με τη φυσική ομορφιά του νησιού» επισημαίνεται.

3) Domes Resorts - Σαντορίνη

A look inside the restaurant of Domes Novos Santorini.

Το Domes Novos κάνει πρεμιέρα στη Σαντορίνη μαζί με τα εγκαίνια του Domes Novos Santorini τον Απρίλιο. Η KCP Architects ανέλαβε τον λεπτομερή σχεδιασμό, «μιξάροντας» την κυκλαδίτικη τέχνη με το μοντέρνο στυλ, ενώ χρησιμοποίησε τοπικά φυσικά υλικά όπως είναι η ηφαιστειακή πέτρα και η ξανθιά βελανιδιά. «Εδώ, 50 σουίτες και δύο βίλες (όλες με πισίνες) χτισμένες ανάμεσα στις ελιές ενώνονται με το εστιατόριο του τελευταίου ορόφου του θέρετρου, Topos, που σερβίρει πιάτα νεοελληνικής κουζίνας του σεφ Διονυσίου Πλιάτσικα, ενώ το SOMA Spa του Domes που διδάσκει την ελληνική φιλοσοφία "του να ζεις καλά", διαθέτει μια εσωτερική πισίνα και ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Η θεραπεία σπα με ηφαιστειακές πέτρες για μασάζ είναι εμπνευσμένη από τη βαθιά ιστορία της Σαντορίνης ενώ θα σας αναζωογονήσουν εμπειρίες όπως επισκέψεις στους κοντινούς αμπελώνες και τα παραδοσιακά μαθήματα μαγειρικής» υπογραμμίζεται.

4) Gundari – Φολέγανδρος

Εικόνα

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Gundari ανοίγει τον Μάιο με την υπόσχεση να προσφέρει πολυτελή απομόνωση σε σουίτες στο αφροδισιακό νησί της Φολεγάνδρου. Το ξενοδοχείο με θέα το μαγικό τοπίο του Αιγαίου Πελάγους στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού, διαθέτει 25 σουίτες και τρεις βίλες, όλες με ιδιωτικές πισίνες. «Μια πισίνα στην άκρη του βράχου με κοκτέιλ μπαρ με θέα στη θάλασσα και ένα luxury εστιατόριο, με πιάτα του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου θα σας μαγέψουν. Επίσης, το υπόγειο σπα δίπλα στο βράχο σας μεταδίδει τις παραδόσεις των αρχαίων Ελλήνων. Το θέρετρο είναι χτισμένο με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Ο υπόγειος, βιοκλιματικός σχεδιασμός από το αρχιτεκτονικό στούντιο Block722 άντλησε την έμπνευσή του από το σαγηνευτικό φυσικό περιβάλλον του νησιού» προστίθεται.

5) Santo Mine Oia Suites - Σαντορίνη

The cliffside Santo Mine Oia Suites on Santorini.

Το Santo Mine Oia Suites είναι ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο με σουίτες και ανοίγει τις πύλες του τον Απρίλιο. Λαξευμένο στους βράχους της Οίας στη Σαντορίνη, στην τοποθεσία του παλιού ορυχείου πέτρας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την καρδιά της Οίας, πάνω από τον κόλπο Αμμούδι, θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. «Σε αυτό το απομονωμένο καταφύγιο, 37 σουίτες με τζακούζι ή ιδιωτικές πισίνες είναι τοποθετημένες με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και διακοσμημένες ώστε να αντικατοπτρίζουν το βραχώδες τοπίο του νησιού και την κυκλαδίτικη αισθητική. Κάθε σουίτα ενσωματώνει υλικά, όπως πέτρα, κεραμικά, ξύλο και μάρμαρο, από ντόπιους προμηθευτές. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν προσεκτικά σχεδιασμένο φωτισμό με φιλο-περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Το κατάλυμα μόνο για ενήλικες, σε ιδανική τοποθεσία για τα διάσημα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης, διαθέτει ακόμη ένα εστιατόριο και ένα ολοήμερο μπαρ, μια κάβα από τοπικά και διεθνή κρασιά, ένα σπα και ένα υπαίθριο γυμναστήριο» διευκρινίζεται.

6) NUMO Mykonos - Μύκονος

Inside the soon-to-open Numo Mykonos.

Στα εγκαίνια του Numo Mykonos στα τέλη Μαΐου, η αισθητική του «Νησιού του Ανέμου» (γνωστή για τα ασβεστωμένα σπίτια) θα «μπλενταριστεί» με ένα μοντέρνο design από τις δεκαετίες του '60 και του '70, ενσωματώνοντας συνολικά το πνεύμα των Κυκλάδων. «Μέσα σε αυτόν τον χώρο, που διαθέτει φυσικά υλικά όπως πέτρα και παιχνιδιάρικα στοιχεία πχ κίτρινα και λευκά ριγέ υφάσματα, μια συλλογή δωματίων και σουιτών συνδέεται με το εστιατόριο ANEMOESSA που σερβίρει διαχρονική μεσογειακή και ντόπια μυκονιάτικη κουζίνα από τα χέρια του σεφ Νίκου Κουρκούτα ενώ το κομψό MÀRE MÀRE Pool Bar προσφέρει τοπικά εμπνευσμένα κοκτέιλ μέσα σε μια θετική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, στο πολυτελές καταφύγιο βρίσκεται και το Etherea Boutique Spa, όπου θα βρείτε επίσης το Ensoma Fitness Area, που μαζί προωθούν την αναζωογόνηση και την ολιστική ευεξία» τονίζεται.

7) Οdera - Τήνος

Εικόνα

Το πρώτο πολυτελές boutique ξενοδοχείο στο είδος του στο νησί της Τήνου, το Odera έρχεται τον Μάιο και βρίσκεται σε έναν απομονωμένο κόλπο, με ιδιωτική παραλία, μέσα σε εντυπωσιακό τοπίο. «Το Studio Bonarchi έχει σχεδιάσει τους εσωτερικούς χώρους αυτού του καταλύματος, που διαθέτει 77 δωμάτια και σουίτες με πισίνα, για να αναδείξει τη δεξιοτεχνία και τις παραδόσεις του νησιού. Το Odera Residence προσφέρει μια high class διαμονή, με μεγάλους χώρους και ιδιωτική πισίνα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι επισκέπτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το full σπα, το οποίο στοχεύει να αντικατοπτρίζει τον ήρεμο ρυθμό ζωής. Ταυτόχρονα, οι τουρίστες μπορούν να χαλαρώσουν στο beach club του ξενοδοχείου και να δειπνήσουν με γαστρονομικές δημιουργίες που χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, ψάρεμα, περιηγήσεις στα χωριά και στα εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής σε όλη την Τήνο, ενώ έχετε την ευκαιρία να νοικιάσετε και το ιδιωτικό σκάφος του ξενοδοχείου για κρουαζιέρα» καταλήγει το δημοσίευμα.