«Άλμα» χλιδής στα 17,3 δισ. δολάρια για τα πολυτελή γιοτ - «Καυτή» η Ελλάδα για κρουαζιέρες

Η Ευρώπη θα πάρει τη μερίδα του λέοντος της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών γιοτ, ενώ η Ελλάδα καθίσταται μαγνήτης για τους βαθύπλουτους, ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς!
«Άλμα» χλιδής στα 17,3 δισ. δολάρια για τα πολυτελή γιοτ - «Καυτή» η Ελλάδα για κρουαζιέρες

Ως μια από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες «βιομηχανίες» παγκοσμίως θεωρείται η αγορά των luxurious γιοτ, με το μέγεθός της να αναμένεται να εκτιναχθεί από τα 9,2 δισ. δολάρια το 2023 στα 17,3 δισ. δολάρια έως και μια δεκαετία αργότερα, υπερδιπλασιάζοντας το αποτύπωμά της, καθώς αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, μέσα... στην απόλυτη χλιδή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μαγνήτης» για τους ξένους εκατομμυριούχους η Ελλάδα

Το yachting κερδίζει συνεχώς έδαφος με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς τα πολυτελή σκάφη που διαθέτουν παντός είδους ανέσεις, από ευρύχωρες καμπίνες, εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, νόστιμα εδέσματα από γευστικές κουζίνες και υπερσύγχρονα καταστρώματα που μπορούν να εκπληρώσουν κάθε επιθυμία και... φαντασίωση, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά των ωκεανών. Επιπλέον, ο κομψός σχεδιασμός, η μοντέρνα πλοήγηση, τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας, οι ισχυροί κινητήρες και η εξαιρετική διακόσμηση στο εσωτερικό, μετατρέπουν τα γιοτ σε μαγνήτη για τους κροίσους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στην Ελλάδα – Στρατηγική 5 πυλώνων από την CLIA

Παράλληλα, το αναπτυξιακό ράλι της τουριστικής βιομηχανίας και η εντεινόμενη ιδιοκτησία σκαφών είναι οι δύο κύριοι παράγοντες που συμπαρασύρουν ανοδικά την εξέλιξη της αγοράς πολυτελών γιοτ διεθνώς, καθώς οι βαθύπλουτοι επισκέπτες και τουρίστες κυνηγούν σπάνιες εμπειρίες που αυξάνουν τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζονται και οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Εικόνα

Οι πολυήμερες κρουαζιέρες θα αποτελέσουν τον ισχυρότερο πόλο έλξης έως το 2033, ενώ τα σκάφη έως και 50 μέτρα αναμένεται να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς με εγκαταστάσεις όπως κινηματογράφοι, πισίνες, γυμναστήρια και καφετέριες να γίνονται ανάρπαστες. Μάλιστα, η Ευρώπη θα πάρει τη μερίδα του λέοντος, ενώ η Ελλάδα καθίσταται μαγνήτης για τους ζάμπλουτους, ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και μαζί με την Κροατία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, θα πρωταγωνιστήσει καθώς ανήκει στις χώρες με τα υψηλότερα έσοδα στην Γηραιά Ήπειρο.

Εικόνα

Ένας από τους λόγους της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, είναι το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που παρέχει σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία, τις καταπληκτικές τοποθεσίες και τις υπέροχες θάλασσές της. Τέλος, άνοδο θα δουν και χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Αυστραλία καθώς με το ψάρεμα και τα θαλάσσια αθλήματα ελκύουν τους πλούσιους ταξιδιώτες.