Μίρα Αντρέεβα: Η «Σταχτοπούτα» με τα 750.000 ευρώ, πάει σχολείο και... μισεί την Χημεία

Το next big thing στο τένις γυναικών είναι εδώ και ταράσσει τα νερά, ενώ και τα ποσά που κερδίζει από τις νίκες της δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.
Μίρα Αντρέεβα: Η «Σταχτοπούτα» με τα 750.000 ευρώ, πάει σχολείο και... μισεί την Χημεία

Το next big thing στο τένις γυναικών είναι εδώ και ταράσσει τα νερά, ενώ και τα ποσά που κερδίζει από τις νίκες της δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Ο λόγος για την 16χρονη Μίρα Αντρέεβα από τη Ρωσία, γεννηθείσα στις 29 Απριλίου του 2007 που πρόσφατα διέλυσε το Νο6 του κόσμου, Ονς Ζαμπέρ, επικρατώντας με 6-0, 6-2 μέσα σε 54 μόλις λεπτά στο Australian Open 2024.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ☺︎︎ Mirra Andreeva ☺︎︎ (@_mirraandreeva_)

Η Ρωσίδα «Σταχτοπούτα» πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της νεανικής της καριέρας, ενώ κερδίζοντας μια αντίπαλο που ανήκει στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, πρόσθεσε 167.000 δολάρια (153.000 ευρώ) στα κέρδη της από το τουρνουά, τα οποία πλέον ξεπερνούν τα 350.000 δολάρια (322.000 ευρώ) συνολικά, σύμφωνα με τους διοργανωτές του τουρνουά. Αθροιστικά, τα χρηματικά έπαθλα που έχει κατακτήσει το «wonder-girl» του τένις γυναικών ξεπερνούν τα 815.000 δολάρια ή τα 750.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αναγέννηση του Μanna: Από σανατόριο στην Αρκαδία, στα πιο high-design ξενοδοχεία της Ευρώπης

Ωστόσο, το ρωσικό «παιδί - θαύμα» που περιγράφει τον εαυτό της ως «μια συνηθισμένη έφηβη» με λίγα χόμπι πέρα από το να παρακολουθεί τηλεόραση, υπογράμμισε πως το διάβασμα για τα μαθήματα στο σχολείο καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου της, ενώ δεν τα πάει καλά με την.... Χημεία!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ☺︎︎ Mirra Andreeva ☺︎︎ (@_mirraandreeva_)

«Πρέπει να κάνω κι εγώ τα μαθήματά μου για το σχολείο, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν και φορές που δεν ασχολούμαι καθόλου. Δεν τρελαίνομαι με τις εργασίες που έχω να κάνω στο σπίτι, ειδικά με την Χημεία. Δεν μου αρέσει καθόλου, είναι χάλια» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Forbes: Στην ελίτ της παγκόσμιας οινοποιοίας η Ελλάδα - Τα κρασιά που «μάγεψαν»

Πέρα από το άλμα σχεδόν 100 θέσεων στην κατάταξη του WTA - από το Νο. 143 στο Νο. 47 - δεν έχουν αλλάξει πολλά για την Αντρέεβα στους επτά μήνες μεταξύ του Roland-Garros 2023 και του φετινού Australian Open. «Ακόμα δεν μου αρέσει η χημεία», επανέλαβε χιουμοριστικά και πρόσθεσε πως ακόμη έχει πολύ διάβασμα για το σχολείο.

Το παιχνίδι της, όπως παραδέχεται και η ίδια, έχει αρκετές ομοιότητες με αυτό της Ονς Ζαμπέρ, ενώ σε δήλωσή της είχε πει πρόσφατα πως θέλει να μείνει στο μυαλό του κόσμου ως μία τενίστρια που θα προσφέρει θέαμα. «Δεν πρέπει να παίζεις γρήγορα μαζί μου γιατί είμαι καλή στο να διατηρώ αυτόν τον γρήγορο ρυθμό. Παίζω αρκετά με top spin, ενώ μου αρέσει να αλλάζω και τον ρυθμό στα χτυπήματα με ορισμένα drop shot. Ίσως το παιχνίδι μου μοιάζει με αυτό της Ζαμπέρ» τόνισε η Αντρέεβα που μαζί με την αδερφή της είναι το αντίπαλο δέος των αδερφών Φρουχβίρτοβα από την Τσεχία.

Εικόνα

«Το δυνατό μου… όπλο είναι το backhand, αλλά τώρα δουλεύω και το forehand αρκετά. Ειδικά το backhand down the line, είναι το καλύτερο χτύπημα που θα δεις από μένα» δηλώνει η νεαρή τενίστρια. Από την Σιβηρία οι δύο αδερφές κατέληξαν στο Σότσι, λίγο μετά στη Μόσχα και μετέπειτα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε Κάννες και την ακαδημία του Ναδάλ. Επέλεξαν το πρώτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με δελτίο 4,5 ευρώ κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο - Έπιασε 14 στα 14

«Είχαμε δει τον Μεντβέντεφ στις Κάννες και ο ατζέντης μας είχε μιλήσει και με τις δύο πλευρές. Πήγαμε για μία εβδομάδα στις Κάννες και μας άρεσε το περιβάλλον, οπότε αρχίσαμε πέρυσι από εκεί» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως η ίδια δεν ήθελε να ασχοληθεί με το τένις, αλλά η μητέρα της ήταν αυτή που επί της ουσίας την ανάγκασε να το μάθει. «Δεν το επέλεξα εγώ, η μητέρα μου. Ευτυχώς για να είμαι ειλικρινής, γιατί νιώθω ότι ανήκω σε αυτό το άθλημα» σχολίασε. Και μιας και μιλάμε για αθλητές κορυφαίου επιπέδου, ψήφισε και ανάδειξε και εσύ τους καλύτερους της χρονιάς στο πλαίσιο των Gazzetta Awards.