Αυτό το ιρλανδικό Single Malt έγινε και επίσημα το πιο ακριβό ουίσκι που πωλήθηκε ποτέ

Θα δίνατε άραγε 2,8 εκατομμύρια δολάρια για ένα μπουκάλι ουίσκι;
Αυτό το ιρλανδικό Single Malt έγινε και επίσημα το πιο ακριβό ουίσκι που πωλήθηκε ποτέ

Πρόσφατα, είχαμε γράψει για το Macallan Adami 1926, το «χρυσό ουίσκι», που βγήκε σε δημοπρασία και πουλήθηκε για 2,7 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας κάθε ρεκόρ μέχρι σήμερα. Αυτό το 60 ετών ουίσκι έγινε το ακριβότερο που έχει πωληθεί ποτέ, μέχρι που ήρθε ένα άλλο πριν λίγες ημέρες για να το ξεπεράσει.

Διαβάστε ακόμη: Burj Khalifa (Ντουμπάι): Το υψηλότερο κτίριο του κόσμου - 829 μέτρα, 163 όροφοι και 22 εκατ. εργατοώρες

Το ρεκόρ για την ακριβότερη φιάλη, λοιπόν, άλλαξε κάτοχο και πλέον στην κορυφή βρίσκουμε ένα ιρλανδικό single malt που συνοδεύεται από ένα αυγό Faberge. Ο συλλέκτης ουίσκι Mike Daley αγόρασε το The Emerald Isle set της The Craft Irish Whiskey Co. για 100.000 δολάρια περισσότερα από το Macallan Adami 1926, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Εικόνα

Τι κάνει, όμως, αυτό το ουίσκι τόσο ξεχωριστό; Το ίδιο το ποτό μπορεί να ακούγεται κάπως συνηθισμένο, τουλάχιστον στην κατηγορία των ultra-premium. Πρόκειται για ένα τριπλά αποσταγμένο, 30 ετών ιρλανδικό single malt ουίσκι που έχει ωριμάσει σε βαρέλια μπέρμπον και σέρι, κάτι που θα μπορούσατε να βρείτε από την Bushmills για περίπου 2.000 δολάρια αντί για 2 εκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, η The Craft Irish Whiskey Co. είναι γνωστή για τις πολυτελείς συσκευασίες της. Μόλις επτά σετ του συγκεκριμένου ουίσκι κυκλοφόρησαν και κάθε μπουκάλι έρχεται μέσα σε μια θήκη που διαθέτε ένα αυγό Faberge με σμαράγδι στο εσωτερικό του, ένα προσαρμοσμένο ρολόι Faberge και μερικά αυθεντικά πούρα Cohiba, που έρχονται απευθείας από την Κούβα.

Εικόνα

Σύμφωνα με τον Daley, ο οποίος επένδυσε εκεί τα χρήματά του, το ιρλανδικό ουίσκι είναι το μέλλον. «Η αναγέννηση του ιρλανδικού ουίσκι είναι σχετικά καινούργια», ανέφερε σε δήλωσή του. «Μόλις τώρα αρχίσαμε να βλέπουμε το premium ιρλανδικό να κάνει το μπαμ στην αγορά. Σας εγγυώμαι ότι τα επόμενα χρόνια θα φτάσει εκεί που του αξίζει», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την The Craft Irish Whiskey Co., ο στόχος του ιδρυτή Jay Bradley ήταν πάντα να φέρει το ιρλανδικό ουίσκι σε μια κατηγορία πολυτελείας, και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του.