Macallan: Το «πιο πολύτιμο» ουίσκι στον κόσμο θα δημοπρατηθεί για σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ

Macallan: Το «πιο πολύτιμο» ουίσκι στον κόσμο θα δημοπρατηθεί για σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ

Μπορεί ένα μπουκάλι ουίσκι να πωληθεί έναντι σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ; Φυσικά και ναι, αρκεί να είναι το σκωτσέζικο ουίσκι Macallan Adami 1926, που θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο και αναμένεται να αλλάξει χέρια για έως και 1,2 εκατομμύρια στερλίνες (1,379 εκατομμύρια ευρώ).

Εικόνα

Το «χρυσό» ουίσκι αποστάχθηκε το 1926 και παλαιώθηκε σε βαρέλια για έξι δεκαετίες σερί, προτού εμφιαλωθεί το 1986. Από το βαρέλι, παρήχθησαν μόλις 40 μπουκάλια που δεν βγήκαν στην αγορά αλλά αποτέλεσαν αντικείμενα συλλογής των φανατικών οπαδών του κορυφαίου ουίσκι The Macallan. Από τα υπόλοιπα μπουκάλια, τα 12 απέκτησαν ξεχωριστή ετικέτα από τον pop καλλιτέχνη Σερ Πίτερ Μπλέικ και άλλα 12 φιλοξενήθηκαν σε μπουκάλια που ζωγράφισε ο Ιταλός, Βαλέριο Αντάμι. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πόσα από αυτά υπάρχουν ακόμη μέχρι σήμερα.

Ένα ίδιο μπουκάλι, όταν βγήκε σε δημοπρασία το 2019 πωλήθηκε ένα 1,5 εκατ. λίρες Αγγλίας σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Παρόμοια αναμένεται να είναι και η τιμή του μπουκαλιού που θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο στις 18 Νοεμβρίου.

Ο Τζον Φόουλ, παγκόσμιος επικεφαλής τομέα αλκοολούχων ποτών του οίκου Sotheby's, δήλωσε: «Το Macallan 1926 είναι το μοναδικό ουίσκι που κάθε δημοπρατητής θέλει να πουλήσει και κάθε συλλέκτης θέλει να κατέχει. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα φέρω ένα μπουκάλι σε δημοπρασία του Sotheby's για πρώτη φορά από τότε που σημειώσαμε το ρεκόρ για αυτό το vintage πριν από τέσσερα χρόνια».

Όσο για τον τυχερό που θα το αποκτήσει; Σίγουρα θα το φυλάξει για κάποια πολύ ξεχωριστή περίσταση…