Βίλα στη Γλυφάδα ή πολυτελές γιότ; Το νέο φουτουριστικό καταμαράν με το όνομα «This Is It» συνδυάζει και τα δύο

Η φίρμα Tecnomar του ιταλικού ομίλου The Italian Sea Group (TISG) αποκάλυψε ένα νέο καταμαράν τόσο ασυνήθιστο όσο το όνομά του. Το «This Is It» δεν μοιάζει με κανένα άλλο σκάφος της κατηγορίας του και φαίνεται σαν να έχει καταπλεύσει στο παρόν από κάποια δεκαετία του μέλλοντος.
Βίλα στη Γλυφάδα ή πολυτελές γιότ; Το νέο φουτουριστικό καταμαράν με το όνομα «This Is It» συνδυάζει και τα δύο

Στο λαμπερό σύμπαν των γιοτ, τα σκάφη τύπου καταμαράν κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, με τα στούντιο ναυτιλιακού design να βγάζουν συνεχώς από τα σχεδιαστήριά τους πολυτελή concept τα οποία θυμίζουν περισσότερο πεντάστερα ξενοδοχεία παρά σκάφη αναψυχής.

Διαβάστε ακόμα: «Flame» - Το νέο concept της Centrostiledesign είναι ένα από τα πιο επιθετικά γιοτ των τελευταίων ετών

Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα καταμαράν του μέλλοντος, η απάντηση είναι this is it. Η φίρμα Tecnomar του ιταλικού ομίλου The Italian Sea Group (TISG) μόλις αποκάλυψε ένα ριζοσπαστικό νέο καταμαράν τόσο ασυνήθιστο όσο το όνομά του. Το «This Is It» δεν μοιάζει με κανένα άλλο σκάφος της κατηγορίας του και φαίνεται σαν να έχει καταπλεύσει στο παρόν από κάποια δεκαετία του μέλλοντος.

Το νέο πλοίο σχεδιάστηκε εσωτερικά και εξωτερικά από την ομάδα του TISG, αλλά τη μηχανική του υπογράφουν οι άνθρωποι της Lateral Naval Architects στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με μήκος 43 μέτρα, το σκάφος χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή, γωνιακή σιλουέτα με γραμμές που «παραπέμπουν σε φανταστικά θαλάσσια πλάσματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον ιστότοπό της η εταιρεία.

Εικόνα

Η κομψή γάστρα από αλουμίνιο έχει βελτιστοποιηθεί για να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την υδροδυναμική αλλά και να επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Η κυρτή υπερκατασκευή είναι επίσης σφυρηλατημένη από αλουμίνιο σε ένα πραγματικό επίτευγμα δεξιοτεχνίας.

«Η υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού έργου αμφισβητεί τις “συμβατικές” αντιλήψεις, οδηγώντας μας να αναδημιουργήσουμε πλήρως τα όρια των αισθητικών παραμέτρων», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του TISG, Giovanni Costantino.

Με εσωτερικό όγκο περίπου 750 GT, το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 επισκέπτες σε έξι γενναιόδωρες καμπίνες. Η μεγάλη σουίτα του ιδιοκτήτη διακρίνεται από έναν μεγάλο φεγγίτη, μια ειδική βεράντα και έναν διώροφο κατακόρυφο κήπο.

Εικόνα

Απλωμένα σε τέσσερα καταστρώματα, τα σαλόνια του «This is it» συνδυάζουν μια χαλαρωτική παλέτα από μπεζ και γκρι τόνους με φινιρίσματα ξύλου και δέρματος. Το εσωτερικό διαθέτει σχεδόν 605 τετραγωνικά μέτρα γυάλινων παραθύρων, τα οποία δημιουργούν την αίσθηση τεράστιων χώρων ενώ παρέχουν εξαιρετική θέα. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν πολυτελή αίθουσα μασάζ και ανοιχτή κουζίνα, σχεδιασμένο για εκδηλώσεις και επιδείξεις μαγειρικής.

Ο TISG υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός του εξωτερικού θυμίζει πολυτελή βίλα με μεγάλα μπαλκόνια και χώρους χαλάρωσης. Το πίσω κατάστρωμα είναι ξεκάθαρο ότι έχει επίσης σχεδιαστεί στην ίδια λογική, με εντυπωσιακή πισίνα, σαλόνι και deck ηλιοθεραπείας.

Εικόνα

Το «This Is It» σχεδιάστηκε το 2020, με τις εργασίες κατασκευής του σκάφους να έχουν ξεκινήσει από το 2021. Το καταμαράν θα κάνει πρεμιέρα στο Monaco Yacht Show αργότερα αυτόν το μήνα σε εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του The Italian Sea Group.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ