«Flame»: Το νέο concept της Centrostiledesign είναι ένα από τα πιο επιθετικά γιοτ των τελευταίων ετών

Η νέα δουλειά του ιταλικού στούντιο σχεδιασμού Centrostiledesign είναι ένα γιοτ 70 μέτρων με το όνομα «Flame». Σχεδιασμένο να μοιάζει με αιχμή βέλους, το σκάφος διαθέτει επίσης στο εξωτερικό του ηλιακά πάνελ που παρέχουν ενέργεια για πολλές βοηθητικές λειτουργίες του.
«Flame»: Το νέο concept της Centrostiledesign είναι ένα από τα πιο επιθετικά γιοτ των τελευταίων ετών

Το τελευταίο concept της Centrostiledesign είναι ένα 70μετρο γιοτ με άκρως επιθετικό design. Βαφτισμένο «Flame», διαθέτει κομψές, γωνιακές γραμμές και ένα αιχμηρό, κωνικό σχήμα που παραπέμπει σε αιχμή βέλους. Επιπλέον, το σκάφος είναι εξοπλισμένο με προσαρμοσμένα ηλιακά πάνελ που είναι διατεταγμένα σε σχήμα φλόγας.

Διαβάστε ακόμα: «Project Cosmos» - Το πρώτο γιοτ με κυψέλες καύσιμου υδρογόνου σχεδιάστηκε από τον Μαρκ Νιούσον της Apple

Το εξωτερικό είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά η σχεδίαση στοχεύει σε κάτι περισσότερο από την ωραία αισθητική. «Εκτός από το να επιδίδονται σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με το φως και να τραβούν τα βλέμματα των πιο προσεκτικών παρατηρητών, τα πάνελ θα απορροφούν την ενέργεια που απαιτείται για να διατηρηθεί το σκάφος "καθαρό", τροφοδοτώντας τις βοηθητικές λειτουργίες του όπως ορισμένες μανούβρες ελιγμών και πλοήγησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιταλικό στούντιο.

Το εσωτερικό του «Flame» συνάδει με το καθαρό, μοντέρνο εξωτερικό του. Οι εκτεταμένοι, ενιαίοι χώροι απλώνονται σε πολλά επίπεδα και έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στο εξωτερικό περιβάλλον να εισβάλει στις αίθουσες. Μεγάλα παράθυρα διατρέχουν κάθε πλευρά για να εξασφαλίζουν απρόσκοπτη θέα και άφθονο φυσικό φως.

Εξωτερικά, το πίσω κατάστρωμα πολλαπλών χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά δραστηριοτήτων, από υπαίθρια σουαρέ μέχρι ηλιοθεραπεία, ενώ μια πισίνα στο κέντρο συμπληρώνει το πολυτελές περιβάλλον. Στο αντίθετο άκρο, το μπροστινό κατάστρωμα είναι εφοδιασμένο με ένα ελικοδρόμιο.

«Από τα πρώτα σχέδια, το “Flame” έδειξε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τους εύκολους συμβιβασμούς μεταξύ του χώρου και της μορφής», προσθέτει το στούντιο. «Επιτρέπει σε καθαρές και καθοριστικές γραμμές να ρέουν ελεύθερα από την πλώρη προς τον όγκο της πρύμνης, όπου συγκεντρώνονται οι χώροι διαβίωσης του γιοτ».

Στη Centrostiledesign, άλλωστε, ο πειραματισμός με την εφαρμογή νέων κανόνων στο σχεδιασμό superyacht είναι παράδοση. Το ιταλικό στούντιο, το οποίο διευθύνεται από τον διάσημο σχεδιαστή γιοτ Davide Cipriani, έχει παρουσιάσει στο παρελθόν μια σειρά από ανατρεπτικά σχέδια, όπως ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό γιοτ με την «καρδιά» ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 και την ευκινησία ενός τζετ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Centrostiledesign.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ