Balmain: Θύμα ληστείας ο οίκος μόδας - Κλάπηκαν 50 ρούχα της συλλογής του λίγο πριν την Εβδομάδα Μοδας στο Παρίσι

Καίριο πλήγμα δέχτηκε ο οίκος μόδας Balmain, ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Instagram του Olivier Rousteing, δημιουργικού διευθυντή του γαλλικού οίκου μόδας, φορτηγό που μετέφερε ρούχα της συλλογής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 έπεσε θύμα ληστείας.
Balmain: Θύμα ληστείας ο οίκος μόδας - Κλάπηκαν 50 ρούχα της συλλογής του λίγο πριν την Εβδομάδα Μοδας στο Παρίσι

Μια παράδοξη ληστεία φαίνεται ότι έχει συγκλονίσει το χώρο της μόδας. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Instagram του Olivier Rousteing, δημιουργικού διευθυντή του γαλλικού οίκου μόδας Balmain, πενήντα ρούχα χάθηκαν και αγνοούνται μετά την κλοπή ενός φορτηγού που μετέφερε τη συλλογή του οίκου για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024. Τα ρούχα, προορίζονταν για την επίδειξη του οίκου στην επερχόμενη Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα - Ρολόγια πολυτελείας αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ φαίνεται να έχουν κλαπεί ή εξαφανιστεί το 2022

«Σήμερα πήγα στο γραφείο στις 9 π.μ. περιμένοντας τα τελευταία κομμάτια για το σόου μας, το Σεπτέμβριο», έγραψε ο σχεδιαστής. «Είχα αρχίσει να δουλεύω κάποια look με την ομάδα μου όταν ο οδηγός μάς τηλεφώνησε και είπε ότι του έκλεψε το φορτηγό μια ομάδα ανθρώπων».

Ο Rousteing ανέφερε ότι η ληστεία σημειώθηκε στη διαδρομή από το αεροδρόμιο στα κεντρικά γραφεία του οίκου μόδας, πρόσθεσε ωστόσο ότι ο οδηγός είναι ασφαλής. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τη συλλογή της Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 σε πασαρέλα κοντά στον Πύργο του Άιφελ, στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Rousteing πρόσθεσε ότι η εκδήλωση δεν θα αναβληθεί, επισήμανε ωστόσο ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα και τους προμηθευτές του για να αναπληρωθεί η απώλεια.

«Είναι τόσο άδικο», έγραψε. «Η ομάδα μου και εγώ δουλέψαμε τόσο σκληρά. Θα εργαστούμε περισσότερο, μέρες και νύχτες, οι προμηθευτές μας θα δουλεύουν μέρα και νύχτα επίσης, αλλά αυτό είναι τόσο ασεβές».

Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησε ολόκληρο κύμα συμπαράστασης στο Instagram από συναδέλφους σχεδιαστές και θαυμαστές. «Σου στέλνω όλη την αγάπη μου», έγραψε η Donatella Versace. «Ξέρω ότι εσείς και η δημιουργικότητά σας θα μπορέσετε να το ξεπεράσετε». Ο σχεδιαστής Simon Porte Jacquemus σχολίασε επίσης τη δημοσίευση με τη λέξη «Δύναμη».

Ο Rousteing εντάχθηκε στον Balmain το 2009. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στον οίκο, ο Παριζιάνος σχεδιαστής πραγματοποίησε πολλές πολυτελείς επιδείξεις μόδας με περισσότερα από 100 σχέδια. Νωρίτερα φέτος, ο οίκος αποφάσισε να διοργανώνει πλέον πιο «κλειστά» σόου με 250 καλεσμένους και 52 εμφανίσεις.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ