Swatch x Blancpain Bioceramic Fifty Fathoms: Η νέα σειρά καταδυτικών ρολογιών φέρνει τους ωκεανούς στον καρπό σας

Η Swatch επιστρέφει ξανά με μια θεματική σειρά ρολογιών, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την ωρολογοποιία Blancpain. Η Swatch x Blancpain Bioceramic Fifty Fathoms αποτελείται από πέντε καταδυτικά ρολόγια που το καθένα τους αντλεί το στυλ του από έναν από τους πέντε ωκεανούς.
Swatch x Blancpain Bioceramic Fifty Fathoms: Η νέα σειρά καταδυτικών ρολογιών φέρνει τους ωκεανούς στον καρπό σας

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που η OMEGA και η Swatch «έριξαν» το Internet με την παρουσίαση των MoonSwatch, μιας σειράς ρολογιών με προσιτή τιμή και limited edition χαρακτήρα που το καθένα παρέπεμπε σε έναν από τους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Διαβάστε ακόμα: HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires - Το ρολόι που μάλλον φτιάχτηκε από το γάντι του Thanos στους «Avengers»

Θέλοντας να επαναλάβει το θαύμα, η Swatch επιστρέφει ξανά, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την ωρολογοποιία Blancpain. Η νέα σειρά χρησιμοποιεί το εμβληματικό καταδυτικό ρολόι της ελβετικής πολυτελούς μάρκας, Fifty Fathoms, για να φέρει και τους πέντε ωκεανούς στον καρπό σας.

Ακριβώς όπως το MoonSwatch, η νέα συλλογή Scuba Fifty Fathoms χρησιμοποιεί το βιοκεραμικό υλικό της Swatch για τις κάσες των ρολογιών της, κατασκευασμένο από ⅔ τυπικό κεραμικό και ⅓ κεραμικό φυτικής προέλευσης από σπόρους ρίκινου.

Το κεραμικό είναι γνωστό για την ιδιότητά του να αντέχει στις γρατσουνιές, αλλά μπορούμε επίσης να υποθέσουμε ότι αυτό συμβάλλει στη μείωση του κόστους γι' αυτά τα ρολόγια, καθώς η τιμή τους είναι ασύγκριτα χαμηλότερη από εκείνη ενός κανονικού καταδυτικού μοντέλου Fifty Fathoms της Blancpain. Όσο για τα ίδια τα ρολόγια, αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα απολαυστικού design, ένα πεδίο στο οποίο η Swatch έχει αποδείξει το ταλέντο της.

A post shared by Swatch United States (@swatch_us)

Κάθε ένα από τα πέντε ρολόγια έχει θέμα έναν από τους πέντε ωκεανούς: Ειρηνικό, Ατλαντικό, Ινδικό, Αρκτική και Ανταρκτική. Για παράδειγμα, η παραλλαγή του Ειρηνικού διαθέτει μια όμορφη χρυσαφένια κάσα εμπνευσμένη από το ψάρι Chromodoris Kuiteri, η ινδική παραλλαγή παίρνει το πράσινο χρώμα των κοραλλιογενών υφάλων που βρίσκονται εκεί και το ρολόι του Ατλαντικού είναι ολόκληρο μπλε για να παραπέμπει στις φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Τα δύο κομμάτια που διαφοροποιούνται ελάχιστα είναι τα ρολόγια Arctic και Antarctic. Αντί για το παράθυρο ημερομηνίας, η παραλλαγή της Αρκτικής σε κόκκινο και μπεζ φέρει το σύμβολο «NO RADIATIONS» στο κάτω μέρος, το οποίο θυμίζει το πρώτο καταδυτικό ρολόι που κατασκευάστηκε ποτά από τη δεκαετία του '60. Το ρολόι της Ανταρκτικής έχει παρόμοια λεπτομέρεια, αλλά με τον τρόπο μιας δίχρωμης ένδειξης για την ανίχνευση της παρουσίας νερού.

Κάθε ένα από τα ρολόγια έχει διάμετρο 42,3 mm με αντοχή στο νερό 91 μέτρα. Συνοδεύεται επίσης από ταιριαστά στο κάθε μοντέλο ριγέ υφασμάτινα λουράκια τύπου NATO και τροφοδοτείται από τον αυτόματο μηχανισμό Sistem51 της Swatch με ένα τεράστιο απόθεμα ισχύος 90 ωρών.

Επιπλέον, όλα τα ρολόγια διαθέτουν διάφανη πλάτη στην κάσα με λεπτομέρεια που αντιστοιχεί στην επιρροή του (π.χ. το ψάρι Nembrotha Kubaryana για το ρολόι στον Ινδικό Ωκεανό). Τα ρολόγια Scuba Fifty Fathoms είναι μη περιορισμένες εκδόσεις και διατίθενται στην τιμή των 390 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και αγορές μπορείτε να επισκεφθείτε τον ελληνικό ιστότοπο της Swatch.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ