HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires: Το ρολόι που μάλλον φτιάχτηκε από το γάντι του Thanos στους «Avengers»

Ένα νέο ρολόι με σαγηνευτική αισθητική με την εξαιρετικά περίπλοκη λειτουργία έρχεται να παρουσιάσει η ωρολογοποιία HYT. Το νέο μοντέλο ονομάζεται HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires, περιορίζεται σε μόλις 8 κομμάτια και κοστίζει περίπου 408.000 ευρώ.
HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires: Το ρολόι που μάλλον φτιάχτηκε από το γάντι του Thanos στους «Avengers»

Για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια της στην ωρολογοποιία, η εταιρεία HYT παρουσίασε νωρίτερα φέτος ένα ολοκαίνουργιο ρολόι, η καρδιά του οποίου είναι ένα κωνικό tourbillon. Δημιουργημένο από τον ωρολογοποιό Eric Coudray, το HYT Conical Tourbillon θεωρείται το πιο περίπλοκο ρολόι που έχει δημιουργηθεί ποτέ από την πρωτοποριακή ωρολογοποιία.

Διαβάστε ακόμα: Τζόρτζ Κλούνεϊ - Έσκασε στη Βενετία με Riva, ναυτικό μπλε πόλο κι ένα ρολόι OMEGA Seamaster Aqua Terra στον καρπό

Η HYT έρχεται τώρα να παρουσιάσει μια νέα έκδοση του εντυπωσιακού ρολογιού που συνδυάζει τη σαγηνευτική αισθητική με την εξαιρετικά περίπλοκη λειτουργία. Το νέο μοντέλο ονομάζεται HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires, και διατηρεί το ξεχωριστό σχέδιο της κάσας και τον επιβλητικό θολωτό κρύσταλλο από ζαφείρι του μοντέλου Black Eklipse που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν.

Ωστόσο, το Infinity Sapphires διαθέτει μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Στην πραγματικότητα, με μια κοντινή ματιά, το καντράν του νέου ρολογιού φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από το Infinity Gauntlet, το γάντι που φορούσε ο χαρακτήρας Thanos στις ταινίες «Avengers» της Marvel. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση του παραπάνω από την ωρολογοποιία, παρ’ όλες τις άφθονες ενδείξεις που υποδηλώνουν το αντίθετο.

Ακριβώς όπως η έκδοση Black Eklipse, το νέο ρολόι της HYT έχει διάμετρο κάσας 48 mm, μήκος 52,30 mm και πάχος 25,15 mm χάρη στο θολωτό κρύσταλλό του. Ωστόσο, η τελευταία έκδοση αντικαθιστά την κάσα από σφυρήλατο carbon με πράσινες πινελιές νέον με μια περίπλοκη κάσα πολλαπλών στρωμάτων που συνδυάζει ροζ χρυσό 5N και τιτάνιο με μαύρη επίστρωση.

Η κάσα 66 συστατικών συνδυάζεται με μαύρο λαστιχένιο λουράκι που είναι διακοσμημένο με ανάγλυφα καφέ δερμάτινα πάνελ στην επάνω επιφάνειά του. Η διάταξη του πυρήνα του καντράν 39 συστατικών είναι επίσης ουσιαστικά αμετάβλητη, ωστόσο το Infinity Sapphires υιοθετεί μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση χάρη στα ζαφείρια με διαφορετικά χρώματα που αντικαθιστούν τις γεμάτες υγρό σφαίρες σε διαφορετικές αποχρώσεις που υπάρχουν στο προηγούμενο μοντέλο.

Στο κέντρο φιγουράρει ο αναρτημένος μηχανισμός του Eric Coudray, όπου η ισορροπία του ελατηρίου έχει κλίση 30 μοίρες προς την οριζόντια, ο τροχός διαφυγής στις 15 μοίρες και η παλέτα στις 23 μοίρες. Το ίδιο το tourbillon κάνει μια πλήρη περιστροφή δεξιόστροφα σε 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι πολύτιμοι λίθοι περιστρέφονται με διαφορετικές ταχύτητες, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό θέαμα. Το γωνιακό tourbillon και τα κινούμενα σχέδια σε τροχιά είναι τα κυριότερα σημεία του ρολογιού και είναι απλά μαγικά να τα παρακολουθεί κανείς.

Στο εσωτερικό της θήκης βρίσκεται ο μηχανισμός Caliber 701-TC της HYT, που κουρδίζεται χειροκίνητα. Κατασκευασμένος από 533 μεμονωμένα εξαρτήματα, προσφέρει απόθεμα ισχύος περίπου 40 ωρών και είναι ορατός από τη διάφανη πλάτη της κάσας. Παρόμοια με την προηγούμενη έκδοσή του το Infinity Sapphires διαθέτει οθόνη που βασίζεται σε υγρά για να δείχνει την ώρα. Το ρολόι είναι αδιάβροχο σε μόλις 30 μέτρα, όχι ότι κάποιος θα αποπειραθεί να τεστάρει αυτό το τεράστιο και ακριβό ρολόι με μια βουτιά στην πισίνα.

A post shared by HYT (@hytwatches)

Το HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires έχει φυσικά limited edition χαρακτήρα και περιορίζεται σε μόνο 8 κομμάτια, το καθένα με τιμή 390.000 CHF (περίπου 408.000 ευρώ). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της HYT Watches.