TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche: Το νέο ορόσημο της συνεργασίας είναι ένα ρολόι με πανίσχυρο μηχανισμό

Το νέο ρολόι TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche αποτελεί το νέο ορόσημο της συνεργασίας των δύο brand για την 60ή επέτειο τόσο του TAG Heuer Carrera όσο και του Porsche 911. Ο νέος χρονογράφος διατίθεται σε δύο εκδόσεις και περιλαμβάνει έναν ολοκαίνουργιο μηχανισμό.
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche: Το νέο ορόσημο της συνεργασίας είναι ένα ρολόι με πανίσχυρο μηχανισμό

Με πλατφόρμα την 60ή επέτειο τόσο του ρολογιού TAG Heuer Carrera όσο και του αυτοκινήτου Porsche 911, η TAG Heuer και η Porsche συνεχίζουν τη συνεργασία τους στα θεματικά ρολόγια. Το δίδυμο συνεργάστηκε για πρώτη φορά το 2021 με δύο limited edition μοντέλα, ενώ πέρυσι το ζευγάρι κυκλοφόρησε μια ακόμη περιορισμένη έκδοση για να τιμήσει την 50ή επέτειο της διάσημης Porsche 911 R.S. 2.7. Τώρα, οι δύο φίρμες επανέρχονται με έναν ολοκαίνουργιο χρονογάρφο: τον TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche.

Διαβάστε ακόμα: Τζον Λένον - Λύθηκε ένα από τα μυστήρια των ρολογιών - Βρέθηκε το χαμένο Patek Philippe του αρχηγού των Beatles

Το 1963 ήταν ένα μεγάλο έτος και για τις δύο εταιρείες. Σηματοδότησε το ντεμπούτο δύο εκ των πιο σημαντικών μοντέλων κάθε μάρκας: του χρονογράφου Carrera και του σπορ αυτοκινήτου 911 (αρχικά ονομαζόταν 901). Έξι δεκαετίες αργότερα, αυτά τα δύο μοντέλα παραμένουν εμβληματικά για κάθε μάρκα, αποδεικνύοντας τη δέσμευση και των δύο για προϊόντα με άψογη σχεδίαση και διαχρονικότητα.

Ο νέος χρονογράφος TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche αποτελεί ένα νέο ορόσημο στη συνεργασία των δύο κορυφαίων brand. Οι δύο παραλλαγές του —μία σε ροζ χρυσό με καφέ δερμάτινο λουράκι και μία από ανοξείδωτο ατσάλι με κομψό μαύρο δερμάτινο λουράκι από δέρμα μοσχαριού- συνδυάζουν στοιχεία από τις παράλληλες ιστορίες τόσο του ρολογιού όσο και του αυτοκινήτου, πετυχαίνοντας ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα.

Εικόνα

Δεν είναι, ωστόσο, η ελκυστική αισθητική που κάνει το νέο ρολόι εξαιρετικό. Η ουσιαστική πρωτοτυπία κρύβεται στο εσωτερικό της κάσας του. Με το TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche, η ωρολογοποιία κάνει το ντεμπούτο ενός ολοκαίνουργιου μηχανισμού. Ο TH20-08 αποτελεί μια νέα «ερμηνεία» του μηχανισμού TH20 που κυκλοφόρησε στο Watches & Wonders νωρίτερα φέτος.

Εικόνα

Ο TH20-08 αντικατοπτρίζει την επιτάχυνση της αρχικής Porsche 901 από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 9,1 δευτερόλεπτα με τον κεντρικό δείκτη του να επιταχύνει γρήγορα και στη συνέχεια να επιβραδύνει σταδιακά πάνω από 60 δευτερόλεπτα πριν κάνει αμέσως restart. To TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche συνεχίζει να αναδεικνύει την κληρονομιά της αρχικής 911 στο καντράν με κόκκινες γραμμές στις περιμέτρους του καντράν και του υποκαντράν που αντικατοπτρίζουν το επίτευγμα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 9,1 δευτερόλεπτα.

«Αυτό το ρολόι ενσωματώνει ιδανικά την ουσία του σύμπαντος του μηχανοκίνητου αθλητισμού που είναι κοινή αξία στη συνεργασία μας με την Porsche», δήλωσε ο Φρεντερίκ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος της TAG Heuer. «Έχουμε συγχωνεύσει απρόσκοπτα την κληρονομιά της 911 και του TAG Heuer Carrera, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και τη μοναδική σχεδίαση. Είναι μια απόδειξη των κοινών μας αξιών ακρίβειας, καινοτομίας και βαθιάς εκτίμησης για τις αντίστοιχες ιστορίες μας».

Το TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου. Η παραλλαγή του ροζ χρυσού θα σας κοστίσει 23.900 ευρώ, ενώ η έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι κοστίζει 9.450 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της TAG Heuer.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ