Τζον Λένον: Λύθηκε ένα από τα μυστήρια των ρολογιών - Βρέθηκε το χαμένο Patek Philippe του αρχηγού των Beatles

O χαμένος χρονογράφος Patek Philippe Perpetual Calendar με κωδικό 2499 που ανήκε στον Τζον Λένον μόλις βρέθηκε. Το Patek χαρίστηκε στον Λένον από τη σύζυγό του, Γιόκο Όνο, για τα 40ά γενέθλιά του, μόλις δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του το 1980.
Τζον Λένον: Λύθηκε ένα από τα μυστήρια των ρολογιών - Βρέθηκε το χαμένο Patek Philippe του αρχηγού των Beatles

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια στο σύμπαν των ρολογιών μόλις βρήκε την απάντησή του. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, το στέλεχος της Phillips, Arthur Touchot, ανακοίνωσε στο Instagram ότι βρέθηκε o χαμένος χρονογράφος Patek Philippe Perpetual Calendar με κωδικό 2499 που ανήκε στον Τζον Λένον.

Διαβάστε ακόμα: HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires: Το ρολόι που μάλλον φτιάχτηκε από το γάντι του Thanos στους «Avengers»

Κατά της διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, δεν είναι λίγα τα σημαντικά ρολόγια που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς: το Speedmaster του Μπαζ Όλντριν που φορούσε κατά την πρώτη προσγείωση στη Σελήνη και το JLC Triple Calendar του Πάμπλο Πικάσο είναι ίσως τα πιο διάσημα παραδείγματα.

Ομοίως δεν είναι λίγες και εκείνες οι ιστορίες ρολογιών που χάθηκαν αλλά βρέθηκαν: το Rolex GMT Master του Μάρλον Μπράντο από το «Αποκάλυψη, Τώρα» και το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν με κωδικο 6239, το οποίο έγινε το πιο ακριβό vintage ρολόι χειρός που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία το 2017, με τιμή πώλησης τα 17,7 εκατ. δολάρια. Τώρα, φαίνεται ότι καταγράφεται ένα αίσιο επίσης τέλος για τον χαμένο χρονογράφο Patek Philippe Perpetual Calendar του Τζον Λένον.

Το Patek χαρίστηκε στον Λένον από τη σύζυγό του, Γιόκο Όνο, για τα 40ά γενέθλιά του, μόλις δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του το 1980. Υπάρχουν μόνο δύο φωτογραφίες του τραγουδιστή των Beatles να φοράει το ρολόι, το οποίο χάθηκε λίγο μετά τον πρόωρο θάνατό του. Πάνω από τέσσερις δεκαετίες αργότερα, το ρολόι φαίνεται τελικά να επανεμφανίστηκε.

Ενώ η είδηση κυκλοφόρησε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι το ρολόι ανακαλύφθηκε πριν από χρόνια και είχε κρατηθεί κρυφό χάρη σε μια συνεχιζόμενη δικαστική μάχη. Επί του παρόντος, το ρολόι βρίσκεται στην κατοχή δικηγόρων ενός Ιταλού συλλέκτη που αγόρασε το Patek από έναν πλέον ανενεργό γερμανικό οίκο δημοπρασιών για 600.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 627.600 ευρώ), σύμφωνα με επίσημα νομικά έγγραφα από δικαστήριο της Γενεύης.

Εικόνα

Το 2014, ο συλλέκτης προσπάθησε να ιχνογραφήσει την προέλευση του ρολογιού, κάτι που οδήγησε σε επαφή με την Όνο και πυροδότησε μια συνεχιζόμενη μάχη για την ιδιοκτησία του. Το ρολόι πιστεύεται ότι είχε κλαπεί από τον πρώην οδηγό της Γιόκο Όνο πριν από χρόνια, και τον Ιούνιο, ένα δικαστήριο της Γενεύης αποφάσισε ότι η Όνο είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του κομματιού. Ο συλλέκτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Καθώς αυτή η ιστορία εξελίσσεται, η τύχη αυτού το σπάνιου και ιστορικά σημαντικού ρολογιού παραμένει άγνωστη, τουλάχιστον ως προς τον τελικό του ιδιοκτήτη. Ωστόσο, η είδηση της ύπαρξής του αποτελεί αναμφισβήτητα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των διάσημων ρολογιών. Ας περιμένουμε τον επίλογο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ