PlayStation Portal: Η νέα φορητή συσκευή για gaming από τη Sony - Θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με τιμή 200 δολάρια

Η Sony μόλις αποκάλυψε το PlayStation Portal, μια φορητή συσκευή για gaming με χειριστήριο και οθόνη, που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Πρόκειται για μια απομακρυσμένη συσκευή αναπαραγωγής, που σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεστε κοντά στο PS5 σας για να το χρησιμοποιήσετε.
PlayStation Portal: Η νέα φορητή συσκευή για gaming από τη Sony - Θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με τιμή 200 δολάρια

Το φορητό gaming φαίνεται να είναι ένα πεδίο στο οποίο τόσο οι κονσόλες όσο και τα παιχνίδια διακρίνουν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να στρέφουν την προσοχή τους στη δημιουργία ισχυρών φορητών συσκευών (όπως η Valve με το Steam Deck).

Διαβάστε ακόμα: Porsche 75th Anniversary Xbox Collection - Έξι συλλεκτικές κονσόλες στα χρώματα των αγωνιστικών της Porsche

Υπήρξαν μεγάλα άλματα από τη Nintendo με το θρυλικό DS που κυκλοφόρησε το 2004 και τη Sony με το PSP το 2005 (που ήταν πραγματικά μπροστά από την εποχή του), αλλά το Nintendo Switch ήταν πραγματικά η τελευταία φορητή κονσόλα που είχε σημαντικό αντίκτυπο, με απόδειξη όλα τα αντίγραφα που βλέπουμε ακόμα σήμερα.

Όταν η Sony παρουσίασε τη φορητή συσκευή με την ονομασία «Project Q» τον Μάιο του τρέχοντος έτους, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις λόγω της εξάρτησής του από τη σύνδεση με το PS5. Ωστόσο το κοινό ήθελε να δει περισσότερα πριν βγάλει τελικά συμπεράσματα. Τώρα, η Sony αποκαλύπτει το επίσημο όνομα και την τιμή του Project Q, το οποίο ονομάζεται πλέον επίσημα PlayStation Portal, και ένα φορητό τηλεχειριστήριο με οθόνη που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Εικόνα

Το PlayStation Portal (το οποίο μπορούμε εύκολα να ονομάσουμε PSP) είναι μια απομακρυσμένη συσκευή αναπαραγωγής, που σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεστε κοντά στο PS5 σας για να το χρησιμοποιήσετε, καθώς χρησιμοποιεί WiFi για τη ροή παιχνιδιών που έχετε κατεβάσει στο PS5 σας (κάτι που σημαίνει ότι δεν διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα αποθήκευσης).

Η οθόνη είναι 8 ιντσών, 1080p/60fps, και τα χωριστά χειριστήρια έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του αρχικού DualSense (όπως απτική ανάδραση και προσαρμοζόμενες σκανδάλες). Αν και δεν μπορείτε να μεταφέρετε τη συσκευή έξω από το χώρο σας, εξακολουθεί να είναι μια βολική μικρή συσκευή με αξιοπρεπή οθόνη που είναι ωραία για παιχνίδι σε άλλα δωμάτια.

Εικόνα
Pulse Explore

Η Sony αποκάλυψε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για τα επερχόμενα ζευγάρια ακουστικών που επίσης πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος, τα Pulse Elite (149 δολάρια) και Pulse Explore (199 δολάρια), τα οποία διαθέτουν αμφότερα φίλτρο θορύβου ενισχυμένο με AI και ήχο χωρίς απώλειες, αλλά και την τελευταία τεχνολογία ήχου του PlayStation, την PlayStation Link.

Εικόνα
Pulse Elite

Το Sony PlayStation Portal αναμένεται να κυκλοφορήσει «αργότερα φέτος», σύμφωνα με τη Sony, και θα πωλείται στα 200 δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Sony.