Domaine de Beaumont: Η βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα όπου οι Κένεντι έκαναν τις διακοπές τους μόλις έβαλε πωλητήριο

Η πρώην βίλα της οικογένειας Κένεντι στη Γαλλική Ριβιέρα μόλις βγήκε στην αγορά για 31,5 εκατ. ευρώ. Με το όνομα Domaine de Beaumont, η πολυτελής έπαυλη χτίστηκε το 1920 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Couëlle, μέσα σε ένα απέραντο κτήμα 44 στρεμμάτων.
Domaine de Beaumont: Η βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα όπου οι Κένεντι έκαναν τις διακοπές τους μόλις έβαλε πωλητήριο

Οι Κένεντι σίγουρα είχαν γούστο. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο προσωπικό τους στυλ αλλά ακόμη και στον τρόπο που περνούσαν τις διακοπές τους, είτε πάνω σε κάποιο γιοτ είτε σε κάποιο ακίνητο εξαιρετικής ομορφιάς. Ένα από τα μέρη που η διάσημη οικογένεια περνούσε τα καλοκαίρια της, μια εκπληκτική βίλα στη Νότια Γαλλία, βγαίνει τώρα προς πώληση για 31,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Casa de Muchas Flores - Η ροζ βίλα από τη θρυλική ταινία «Cocoon» βγαίνει προς πώληση για 11,5 εκατ. δολάρια

Χτισμένη σε μια τεράστια έκταση 44 στρεμμάτων στην ύπαιθρο της Κυανής Ακτής, ακριβώς ανάμεσα στη Valbonne και το Mougins, η πολυτελής έπαυλη είναι επίσημα γνωστή ως Domaine de Beaumont. Η εντυπωσιακή κατοικία χτίστηκε το 1920 από τον διάσημο Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Couëlle.

Από το 1938 έως το 1940, το κάστρο των εννέα υπνοδωματίων χρησίμευε ως εξοχική κατοικία για την οικογένεια Κένεντι, καθώς ο πατριάρχης Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι είχε διοριστεί ως πρέσβης των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εικόνα

«Πρόκειται πραγματικά για ένα μοναδικό ακίνητο. Μόλις 10 χιλιόμετρα από τη ζωντανή πόλη των Καννών, μπαίνεις σε μια ιδιοκτησία εποχής που περιβάλλεται από εξαιρετικούς χώρους και θέα, όπου η γαλήνη, η ιδιωτικότητα και η απεραντοσύνη κυριαρχούν», ανέφερε στη New York Post ο Bruno Gruat, πράκτορας του μεσιτικού γραφείου Savills French Riviera που έχει αναλάβει την πώληση.

Εικόνα

Με έκταση 1.160 τετραγωνικά μέτρα, το ακίνητο με το κλασικό στυλ της Προβηγκίας διαθέτει τεράστιους και κομψούς εσωτερικούς χώρους. Η τεράστια μαρμάρινη σκάλα, η εκπληκτική ξυλουργική των επίπλων, οι αστραφτεροί πολυέλαιοι και οι λεπτομέρειες εποχής κλέβουν αμέσως τις εντυπώσεις κάθε επισκέπτη.

Εικόνα

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει μια επίσημη τραπεζαρία, σαλόνι, σαλόνι πρωινού και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Στο ίδιο επίπεδο, υπάρχουν επίσης μια αίθουσα προβολών και μια κάβα με ελεγχόμενη θερμοκρασία, καθώς και μια μεγάλη σουίτα με μαρμάρινο μπάνιο και ένα τεράστιο δωμάτιο-ντουλάπα. Οκτώ επιπλέον υπνοδωμάτια απλώνονται στον επάνω όροφο, μαζί με δύο ακόμη κουζίνες.

Εικόνα

Εκτός από την ιστορική βίλα, η ιδιοκτησία διαθέτει θερμαινόμενη μαρμάρινη πισίνα, γήπεδο τένις, ελαιώνα και γραφικούς κήπους με λουλούδια. Για εκείνους που αγαπούν τα άλογα, οι στάβλοι και μια ανοιχτή αρένα ιππασίας που ήταν κάποτε λατομείο θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Εικόνα

«Αυτό το κτήμα είναι ένα πραγματικό στολίδι για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της φύσης και της ιστορίας», σημειώνει η καταχώριση. Για να μάθετε περισσότερα για το Domaine de Beaumont, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του μεσιτικού γραφείου Savills French Riviera.