Casa de Muchas Flores: Η ροζ βίλα από τη θρυλική ταινία «Cocoon» βγαίνει προς πώληση για 11,5 εκατ. δολάρια

Casa de Muchas Flores: Η ροζ βίλα από τη θρυλική ταινία «Cocoon» βγαίνει προς πώληση για 11,5 εκατ. δολάρια

Μπορεί η δική μας ροζ βίλα στην Εκάλη να έχει πουληθεί από το 2018, ένα άλλο όμως διάσημο ροζ ακίνητο έχει μόλις βγει στην αγορά και ψάχνει ιδιοκτήτη. Πρόκειται για την έπαυλη στη Φλόριντα που αποτέλεσε το φυσικό σκηνικό στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Cocoon» του Ρον Χάουαρντ το 1985, η οποία πωλείται για 11,5 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Μπομπ Ντίλαν: Πουλάει το ανάκτορό του στη Σκωτία για 3,5 εκατ. ευρώ - Βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 24 στρεμμάτων

Επίσημα γνωστή ως Casa de Muchas Flores (Σπίτι με τα Πολλά Λουλούδια), η κατοικία σε αναγεννησιακό μεσογειακό στιλ χτίστηκε αρχικά το 1926 από τον αρχιτέκτονα Henry H. Dupont. Εκτός από τη φήμη που της προσέδωσε η εμφάνισή της στην παραγωγή του Χόλιγουντ, έχει επίσης καταχωριστεί στο αμερικανικό Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τοποθεσιών.

Χτισμένο μέσα σε ένα κτήμα που ξεπερνά σε έκταση τα δυόμισι στρέμματα, το κτίριο στο χρώμα του σολομού εκτείνεται σε 1.000 περίπου τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και επτά πλήρη μπάνια.

Εικόνα

Παρά την ανακαίνιση που έχει υποστεί, το κύριο κτίριο διαθέτει αρκετή από την αρχική γοητεία του, όπως δηλώνει στο Realtor.com η μεσίτρια Ντάνια Πέρι που έχει αναλάβει την πώληση. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα γυαλιστερά μαρμάρινα δάπεδα, οι μεγάλες καμάρες, τα περίπλοκα γύψινα και τα χειροποίητα εξαρτήματα από σφυρήλατο σίδερο.

Εικόνα

Αμέσως μετά την είσοδο, μια μεγάλη αίθουσα, στολισμένη με εντυπωσιακές μαρμάρινες κολώνες, οροφές από ξύλο κυπαρισσιού και βιτρό συνεχίζει το μεσογειακό θέμα του εξωτερικού. Διασχίζοντας το χώρο, μπορεί κανείς να οδηγηθεί στην πίσω αυλή που προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα. Αλλού, η προσαρμοσμένη κουζίνα είναι το όνειρο κάθε σεφ, καθώς είναι εξοπλισμένη με άφθονο χώρο πάγκου και αρκετά ντουλάπια που αποτελούν αριστουργήματα ξυλουργικής.

Εικόνα

Η επίσημη τραπεζαρία είναι εξίσου εντυπωσιακή με το δικό της τζάκι. «Υπήρξαν τόσοι πολλοί αξιωματούχοι και διάσημοι που έχουν δειπνήσει σε αυτήν την τραπεζαρία και έχουν βρεθεί σε αυτό το σπίτι, επομένως έχει τόση ιστορία που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λίγα λόγια», προσθέτει η Πέρι.

Εικόνα

Η κύρια σουίτα με τα μπάνια της και τις διπλές της ντουλάπες καταλαμβάνει μια ολόκληρη ιδιωτική πτέρυγα. Όσο για τον ξεχωριστό χώρο της πισίνας, έκτασης 260 τετραγωνικών μέτρων, θα πρέπει να είναι άμεσα αναγνωρίσιμος στους λάτρεις της ταινίας «Cocoon».

Εικόνα

Είναι εκεί όπου, σύμφωνα με το σενάριο, οι κάτοικοι μιας κοινότητας συνταξιούχων έβγαιναν κρυφά για μια βουτιά. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι αργότερα ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν εξωγήινα κουκούλια αποθηκευμένα στον πάτο, δίνοντας στο νερό ειδικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Κατά ειρωνικό τρόπο, σήμερα, η ίδια η δομή φαίνεται ανέγγιχτη από τον χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βίλα Casa de Muchas Flores μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του μεσιτικού γραφείου Century 21 που έχει αναλάβει την πώληση.