Μπομπ Ντίλαν: Πουλάει το ανάκτορό του στη Σκωτία για 3,5 εκατ. ευρώ - Βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 24 στρεμμάτων

Ο Μπομπ Ντίλαν μόλις έβγαλε προς πώληση την ιστορική έπαυλή του στη Σκωτία για 4 εκατ. δολάρια. Η βίλα Aultmore House στα Highlandς βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 24 στρεμμάτων εντός του Εθνικού Πάρκου Cairngorms και υποβλήθηκε σε πλήρη αποκατάσταση το 2000.
Μπομπ Ντίλαν: Πουλάει το ανάκτορό του στη Σκωτία για 3,5 εκατ. ευρώ - Βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 24 στρεμμάτων

To ακίνητο στα highlands της Σκωτίας που είχε για πολλά χρόνια στην ιδιοκτησία του ο θρύλος της μουσικής, Μπομπ Ντίλαν, βγαίνει πλέον προς πώληση. Η βίλα Aultmore House των 16 υπνοδωματίων στα Highlands, κοντά στο Nethy Bridge, έβαλε πωλητήριο για 3 εκατ. λίρες (3,5 εκατ. ευρώ περιπου).

Διαβάστε ακόμα: James Cameron - Έβαλε πωλητήριο στο μεγαλειώδες ράντσο του - Μια έπαυλη βγαλμένη από την ταινία «Avatar»

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, ο Ντίλαν πήρε το Aultmore House το 2006 μαζί με τον αδελφό του, στην τιμή των 2,26 εκατ. λιρών. «Το αγόρασαν ως βάση», είπε ο πράκτορας του Knight Frank Tom Stewart-Moore στη Scottish Daily Express. «Δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν τα τελευταία χρόνια και αυτός είναι ο λόγος για την πώληση. Μέχρι περίπου την εποχή πριν από την πανδημία του κορονοϊού, ο Μπομπ και ο αδερφός του πήγαιναν κανονικά εκεί για μερικές εβδομάδες το χρόνο».

Το κατάλυμα βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Cairngorm και εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση 24 στρεμμάτων που περιβάλλεται από καταπράσινα δάση. Η κύρια κατοικία των 1.700 τετραγωνικών μέτρων, η οποία χτίστηκε αρχικά μεταξύ 1911 και 1915, υποβλήθηκε σε πλήρη αποκατάσταση το 2000.

Εικόνα

Από τότε, ο 82χρονος ρόκερ και ο αδερφός του συνέχισαν να βελτιώνουν το ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των ανακαινίσεων στα συστήματα θέρμανσης και ζεστού νερού. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται επίσης τρεις πλήρως ανακαινισμένες εξοχικές κατοικίες.

Εικόνα

Μέσα στην κύρια κατοικία, η δομή εξακολουθεί να διατηρεί λεπτομέρειες της περιόδου κατασκευής της, όπως μαρμάρινα τζάκια στα περισσότερα από τα δωμάτια υποδοχής, περίπλοκες γυψοσανίδες στις οροφές και τις καμάρες, και ξύλινο δάπεδο παντού. Πέρα από την είσοδο, στους κοινόχρηστους χώρους θα βρείτε μια αίθουσα μπιλιάρδου, ένα σαλόνι και μια επίσημη τραπεζαρία. Επίσης στο ισόγειο υπάρχουν δύο κουζίνες, ένα γραφείο και ένα καθιστικό.

Εικόνα

Η εξοχική κατοικία παίζει σίγουρα το ρόλο της ήρεμης όασης για μια πολυάσχολη προσωπικότητα. Με μια βόλτα στους χώρους του επιβλητικού αρχοντικού θα ανακαλύψει κανείς δύο κιόσκια, ένα κεντρικό σιντριβάνι, έναν περιφραγμένο κήπο και μια γραφική λιμνούλα.

Εικόνα

Η εντυπωσιακή θέα εγγυάται βραδιές εξίσου ποιητικές με τα τραγούδια του Ντίλαν, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να… χτυπήσει την πόρτα του Παραδείσου – όπως έλεγε και το ομώνυμο τραγούδι του θρυλικού συνθέτη- μπορεί να το κάνει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Knight Frank που έχει αναλάβει την πώληση.