James Cameron: Έβαλε πωλητήριο στο μεγαλειώδες ράντσο του - Μια έπαυλη βγαλμένη από την ταινία «Avatar»

Μία έπαυλη στην Καλιφόρνια με έκταση όσο ένα μικρό χωριό βγάζει προς πώληση ο James Cameron. Το τεράστιο κτήμα των 100 στρεμμάτων στο οποίο ο σκηνοθέτης έγραψε μέρη τη ταινίας «Avatar» φτάνει στην τιμή των 33 εκατ. δολαρίων.
James Cameron: Έβαλε πωλητήριο στο μεγαλειώδες ράντσο του - Μια έπαυλη βγαλμένη από την ταινία «Avatar»

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, αλλά και του Avatar δεν θα μπορούσε να μένει οπουδήποτε. Μετά από τόσο μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, ο James Cameron είχε αποφασίσει να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να κάνει δική του μία έπαυλη στην Καλιφόρνια με έκταση όσο ένα μικρό χωριό.

Διαβάστε ακόμη: Κρουαζιέρες: Το «πράσινο» κρουαζιερόπλοιο Swap2Zero της Ponant θέτει νέα στάνταρντ στο βιώσιμο τουρισμό

Πιο συγκεκριμένα ο διάσημος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός του Χόλιγουντ αγόρασε πριν μερικά χρόνια ένα ράντσο με συνολική έκταση 100 στρέμματα (!) γης. Μέχρι σήμερα η αλήθεια είναι πως γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα για το συγκεκριμένο ακίνητο, όμως μιας και πρόσφατα του έβαλε πωλητήριο, είχαμε την ευκαιρία να μπούμε για λίγο «μέσα» και να πάρουμε μια γεύση από την πολυτέλεια του.

Εικόνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal η έπαυλη του Cameron βρίσκεται στη Σάντα Μπάρμπαρα και πωλείται για 33 εκατομμύρια δολάρια. Στην κύρια κατοικία που έχει έκταση 8.000 τετραγωνικά μέτρα έμενε ο σκηνοθέτης με τη γυναίκα του. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης δύο γραφεία, γυμναστήριο, play room και media room. Το ζευγάρι ξόδεψε ένα χρόνο για την αναδιαμόρφωση του σπιτιού, τοποθετώντας μάλιστα δάπεδα από χαλαζίτη.

«Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε πολλά μάρμαρα», δήλωσε ο Cameron στην WSJ. «Το επαναφέραμε σε κάτι που ένιωθε πιο συνδεδεμένο με τη γη». Αξίζει να σημειωθεί πως ένα δωμάτιο στον επάνω όροφο με θέα στον ωκεανό χρησιμοποιήθηκε ως βιβλιοθήκη και γραφείο του, όπου έγραψε μέρη του πρώτου Avatar, καθώς και της πιο πρόσφατης συνέχειάς του.

Εικόνα

Ένας ξενώνας 2.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε άλλο σημείο του ράντσου, μαζί με ένα γήπεδο τένις και μια πισίνα που μοιάζει με λίμνη και περιβάλλεται από φοίνικες. Ο Cameron χρησιμοποίησε επίσης έναν τεράστιο αχυρώνα για να παρκάρει το ελικόπτερο και άλλα οχήματά του, με ένα ελικοδρόμιο προσγείωσης ελικοπτέρων να είναι επίσης διαθέσιμο στην έπαυλη.

Παράλληλα, στο κτήμα το ζευγάρι είχε καλλιεργήσει βιολογικούς κήπους, απ’ όπου και έπαιρνε το μεγαλύτερο μέρος των λαχανικών και των φρούτων του για τη διατροφή του. Όσο για την ενέργεια της έπαυλης; Υπάρχει ειδική εγκατάσταση για παροχή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν ρεύμα! Όσο για το νερό, το κτήμα είναι αυτόνομο, μιας και υπάρχουν πηγάδια για γεωργικό, αλλά και πόσιμο.

Εικόνα

Γιατί αποφάσισε να το πουλήσει τώρα; Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση. Ο διάσημος σκηνοθέτης και η γυναίκα του βέβαια διαθέτουν επίσης 5.000 στρέμματα στη Νέα Ζηλανδία, 10.000 στρέμματα στο Saskatchewan και ένα σπίτι στο Crested Butte του Κολοράντο, ενώ περνούν χρόνο τόσο στο Λος Άντζελες όσο και στο Όστιν του Τέξας. Οπότε μην ανησυχείτε, δεν θα μείνουν και χωρίς σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ