Aston Martin Valour: Το νέο limited edition βρετανικό supercar έχει χειροκίνητο κιβώτιο και θυμίζει muscle car

Η Aston Martin Γιορτάζει την 110η επέτειό της με ένα νέο supercar. Το Valour αντλεί έμπνευση από τα ρετρό μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και περιορίζεται σε 110 μονάδες παγκοσμίως.
Aston Martin Valour: Το νέο limited edition βρετανικό supercar έχει χειροκίνητο κιβώτιο και θυμίζει muscle car

Ένα νέο, limited edition supercar, με ρετρό έμπνευση, αποκάλυψε η εμβληματική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin για να γιορτάσει την 110η επέτειό της. Περιορισμένο σε μόλις 110 μονάδες παγκοσμίως, το εντυπωσιακό Valour περιγράφεται από τους κατασκευαστές του ως «το τελευταίο μιας εποχής», καθώς διαθέτει κινητήρα V12 που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ένας συνδυασμός που –κατά την Aston Martin- θα μείνει στην ιστορία.

Διαβάστε ακόμα: Ντέιβιντ Μπέκαμ - Σχεδίασε δύο νέες Maserati με έμπνευση από ιστορικά μοντέλα και την... γκαρνταρόμπα του

Όπως και με τo περιορισμένης έκδοσης Aston Martin Victor που έκανε το ντεμπούτο του το 2020, η ρετρό σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένη από το αρχικό V8 Vantage καθώς και από το αγωνιστικό RHAM/1 «Muncher» που πρωταγωνίστησε στο Le Mans του 1980.

Το μπροστινό μέρος του μοιάζει με αμερικανικό muscle car και χαρακτηρίζεται από στρογγυλούς προβολείς LED μαζί με φαρδιά μάσκα, κάθετες εισαγωγές αέρα και έναν μεγάλο διαχωριστή. Επιπρόσθετα, το Valor διαθέτει καπό με πέταλο αερισμού και διπλούς αγωγούς NACA.

Εικόνα

Το βελτιωμένο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, διατηρώντας το συνολικό βάρος του supercar όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Η οροφή έχει σχεδίαση διπλών καναλιών αέρα, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει μια χαρακτηριστική ουρά Kamm μαζί με «λεπίδες που δημιουργούν δίνη» και ένα σύστημα εξάτμισης τριπλής απόληξης στο κέντρο.

Εικόνα

Το Aston Martin Valor είναι εξοπλισμένο με περίτεχνες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με κυψελοειδή σχεδίαση και ελαστικά Michelin Pilot Sport S 5, ενώ στα στάνταρ στοιχεία περιλαμβάνονται και τα φρένα από άνθρακα και κεραμικό.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, το Valor μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν όμορφο συνδυασμό ρετρό στυλ και φουτουριστικών σχεδιαστικών στοιχείων. Τα ελαφριά καθίσματα από ανθρακονήματα είναι επενδυμένα με κλασικό μάλλινο τουίντ, εμπνευσμένο από τη βραβευμένη DBR1 του 1959.

Εικόνα

Ο φανταχτερός επιλογέας ταχυτήτων διαθέτει μια ξύλινη μπάλα εμπνευσμένη επίσης από vintage μοντέλα και κάθεται μέσα σε μια επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτεί ένας διπλός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V12 5,2 λίτρων που αποδίδει 705 ίππους. Συνδυάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων κατά παραγγελία, ενώ το supercar διαθέτει και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Εικόνα

Σύμφωνα με την Aston Martin, το supercar διαθέτει μια μοναδική ρύθμιση ανάρτησης που χρησιμοποιεί προσαρμοστικούς αποσβεστήρες και αντιστρεπτικές ράβδους ρυθμισμένες ειδικά για να ταιριάζουν με την απόδοση ισχύος του V12.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την τιμολόγηση του Valour, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι 110 μονάδες μπορεί να έχουν ήδη πουληθεί. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Aston Martin στο Γκέιντον το τρίτο τρίμηνο του 2023 και οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Valour μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Aston Martin.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ