Ντέιβιντ Μπέκαμ: Σχεδίασε δύο νέες Maserati με έμπνευση από ιστορικά μοντέλα και την... γκαρνταρόμπα του

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ συνεργάστηκε με τη Maserati στη δημιουργία δύο νέων αυτοκινήτων. Εμπνευσμένα από τα Quattroporte Royale του 1986 και Ghibli coupé του 1967, τα δύο μοντέλα αντλούν στοιχεία από ιστορικές κυκλοφορίες της φίρμας αλλά και την γκαρνταρόμπα του Μπέκαμ.
Ντέιβιντ Μπέκαμ: Σχεδίασε δύο νέες Maserati με έμπνευση από ιστορικά μοντέλα και την... γκαρνταρόμπα του

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει εγκαταλείψει προ πολλού τη στρατόσφαιρα των θρύλων του αθλητισμού. Ο Βρετανός σταρ του ποδοσφαίρου λογίζεται πλέον ως μέλος της ελιτ των προσωπικοτήτων παγκόσμιου βεληνεκούς που διαμορφώνουν με τον δικό τους τρόπο τις βιομηχανίες της μόδας, των show business, ακόμη και των αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμα: Ντέιβιντ Μπέκαμ - Δώρισε στον βασιλιά Κάρολο ένα βάζο μέλι παραγωγής του γιατί και οι δύο αγαπούν τις μέλισσες

Γνωστός πλέον για το στυλ του και την αγάπη του για τα supercars, η συνεργασία του με τη Maserati σε δύο νέα αυτοκίνητα μόνο ως αναπόφευκτο πεπρωμένο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για να δώσει εικόνα στη φαντασία του, ο Μπέκαμ χρησιμοποίησε την τεχνολογία προσαρμογής της ιταλικής φίρμας. Το πρώτο μοντέλο αντλεί στοιχεία από τη Maserati Quattroporte Royale του 1986, από την οποία κατασκευάστηκαν μόνο 51 μονάδες. Το αυτοκίνητο διαθέτει μια σκούρα πράσινη απόχρωση που περιγράφεται από τη Maserati ως «Verde Royale» και δερμάτινη επένδυση σε κεχριμπαρένιο καφέ.

Εικόνα

Το δεύτερο σχέδιο είναι ένας φόρος τιμής στην Maserati Ghibli coupé του 1967. Το εξωτερικό του είναι βαθύ μπλε, που περιγράφεται ως «Night Interaction», με εσωτερικό από μαύρο δέρμα. Και τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι επίσης διαθέσιμα προς αγορά, είναι εμπνευσμένα από ιστορικές κυκλοφορίες της ιταλικής μάρκας αλλά και την γκαρνταρόμπα του Μπέκαμ.

Εικόνα

«Πάντα μου άρεσαν τα αυτοκίνητα, οπότε το να συμμετάσχω στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της δικής μου συλλογής Fuoriserie ήταν μια καταπληκτική εμπειρία», σχολίασε ο Μπέκαμ. «Η συνεργασία με την έμπειρη ομάδα της Maserati ήταν απίστευτη για άλλη μια φορά, ώστε να δημιουργήσω αυτά τα σχέδια, εμπνευσμένα από το πάθος μου για τα κλασικά αυτοκίνητα και την εκτίμησή μου για τις προσωπικές λεπτομέρειες».

Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν αποκλειστική μεταλλική πλάκα που αναγράφει τη συνεργασία μεταξύ της Maserati και του Μπέκαμ και διακρίνεται στο κεντρικό τούνελ που βρίσκεται ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα ή ανάμεσα στα δύο προσκέφαλα.

Η συνεργασία είναι η πρώτη έκδοση της συλλογής Fuoriserie Essentials της Maserati, που δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος προσαρμογής της. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, και άλλες προσωπικότητες με επιρροή αναμένεται να επιδείξουν τις δικές τους δημιουργίες στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Maserati, Klaus Busse, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών εξατομίκευσης από δύο διαφορετικές συλλογές: τη Fuoriserie Corse, που περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία από το παρελθόν της φίρμας, και τη Fuoriserie Futura, που απευθύνεται σε εκείνους που προτιμούν τα αυτοκίνητα με κύρια χαρακτηριστικά την τεχνολογία και τα νέα υλικά.

Εικόνα

«Fuoriserie σημαίνει “κατασκευασμένο κατά παραγγελία” στα ιταλικά και το πρόγραμμα προσαρμογής της Maserati έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες για τους πελάτες μας», ανέφερε ο Busse στον ιστότοπο Dezeen. «Επιθυμία μας εδώ είναι να εκφράσουν την προσωπικότητα και το πάθος τους δημιουργώντας τη δική τους Maserati».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο μοντέλα που επιμελήθηκε ο Ντέβιντ Μπέκαμ μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Maserati.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ